ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΓΩΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΤΟΥΜΕ

 

Έπιασε η ζέστη και ζητάμε δροσιά και τι καλύτερο από το παγωτό.

Αυτά τα παγωτά που κάνω είναι γρήγορα και εύκολα ενώ τα δυο από αυτά δεν περιέχουν ούτε ζάχαρη όποτε μπορούμε να τα απολαμβάνουμε ακόμα πιο συχνά.

Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας

Σοκολατένιο, πλούσιο και βελούδινο σε υφή αυτό το παγωτό το λατρεύεις με την πρώτη.
Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 245kcal

Συστατικά

  • 100 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό
  • 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. γ. κακάο σκόνη
  • 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας + έξτρα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Μουλιάζω από το βράδυ σε νερό τα κάσιους.
  • Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις παγωμένες μπανάνες και τα χτυπάω.
  • Προσθέτω το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τη βανίλια, το αλκοόλ και τα χτυπάω πολύ καλά να ενωθούν όλα.
  • Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη.
  • Αφού περάσει μια ώρα, βγάζω το δοχείο, πασπαλίζω με τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σταγόνες σοκολάτας.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 10mg | Potassium: 310mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg

Παγωτό γρανίτα βερίκοκο

Μυρωδάτο, γρανιτένιο και πολύ δροσιστικό μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Γλυκό και παγωμένο ιδανικό για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Παγωτό γρανίτα βερίκοκο
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 20 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 380kcal

Συστατικά

  • 8 χουρμάδες
  • 120 ml βραστό νερό
  • 4 – 5 βερίκοκα σε κομμάτια
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 120 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 60 ml γάλα

Οδηγίες

  • Βάζω στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το βραστό νερό και τα αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
  • Βάζω ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι τα βερίκοκα μαζί με το μέλι και τα βράζω σε μέτρια – υψηλή φωτιά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν αρκετά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, τα βγάζω από τη φωτιά, τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Προσθέτω τα κρύα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα χτυπώντας τα όλα μαζί δυνατά να λιώσουν.
  • Ρίχνω το μίγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 10 λεπτά να μαλακώσει.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 380kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 36mg | Potassium: 1049mg | Fiber: 7g | Sugar: 79g | Vitamin A: 3034IU | Vitamin C: 74mg | Calcium: 121mg | Iron: 1mg

 

Παγωτό banoffee

Το αγαπημένο μου γλυκό μπορώ να το απολαύσω τώρα και σε μορφή παγωτού χωρίς να χάνω την υπέροχη καραμελένια γεύση του, εύκολα σε λίγες ώρες.
Παγωτό banoffee
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος ψύξης4 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος4 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 203kcal

Συστατικά

  • 100 γρ κάσιους
  • 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • ½ βανίλια
  • 3 κ. γ. σάλτσα καραμέλας + 2 κ. γ. εδώ η συνταγή, χωρίς να βάλεις αλάτι
  • 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
  • 2 – 3 μπισκότα digestive θρυμματισμένα

Οδηγίες

  • Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις μπανάνες και τα χτυπάω δυνατά να λιώσουν.
  • Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη βανίλια, την σάλτσα καραμέλας, το αλκοόλ και τα αλέθω όλα μαζί.
  • Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Βάζω σε μια σακούλα κατάψυξης τα μπισκότα και τα θρυμματίζω.
  • Όταν περάσει η ώρα βγάζω το δοχείο πασπαλίζω να τριμμένα μπισκότα από πάνω μαζί με την σάλτσα καραμέλας ενώ με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά.
  • Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σάλτσα καραμέλας και λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 203kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 30mg | Potassium: 309mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg
2020-04-26T22:10:49+03:0015 Ιουνίου 2016|Γλυκά, Παγωτά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|