Παγωτό banoffee
Το αγαπημένο μου γλυκό μπορώ να το απολαύσω τώρα και σε μορφή παγωτού χωρίς να χάνω την υπέροχη καραμελένια γεύση του, εύκολα σε λίγες ώρες.
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά Λεπ. Συνολικός Χρόνος4 Ώρες Ωρ. 10 Λεπτά Λεπ.
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 203kcal
- 100 γρ κάσιους
- 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
- ½ βανίλια
- 3 κ. γ. σάλτσα καραμέλας + 2 κ. γ. εδώ η συνταγή, χωρίς να βάλεις αλάτι
- 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
- 2 – 3 μπισκότα digestive θρυμματισμένα
Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις μπανάνες και τα χτυπάω δυνατά να λιώσουν.
Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη βανίλια, την σάλτσα καραμέλας, το αλκοόλ και τα αλέθω όλα μαζί.
Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βάζω σε μια σακούλα κατάψυξης τα μπισκότα και τα θρυμματίζω.
Όταν περάσει η ώρα βγάζω το δοχείο πασπαλίζω να τριμμένα μπισκότα από πάνω μαζί με την σάλτσα καραμέλας ενώ με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά.
Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 4 ώρες.
Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σάλτσα καραμέλας και λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Calories: 203kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 30mg | Potassium: 309mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg