Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
Σοκολατένιο, πλούσιο και βελούδινο σε υφή αυτό το παγωτό το λατρεύεις με την πρώτη.
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά Λεπ. Συνολικός Χρόνος4 Ώρες Ωρ. 10 Λεπτά Λεπ.
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 245kcal
- 100 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό
- 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
- ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ. γ. μέλι
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
- 3 κ. γ. κακάο σκόνη
- 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας + έξτρα για γαρνίρισμα
Μουλιάζω από το βράδυ σε νερό τα κάσιους.
Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις παγωμένες μπανάνες και τα χτυπάω.
Προσθέτω το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τη βανίλια, το αλκοόλ και τα χτυπάω πολύ καλά να ενωθούν όλα.
Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη.
Αφού περάσει μια ώρα, βγάζω το δοχείο, πασπαλίζω με τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σταγόνες σοκολάτας.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 10mg | Potassium: 310mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg