Go Back
+ servings

Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας

Σοκολατένιο, πλούσιο και βελούδινο σε υφή αυτό το παγωτό το λατρεύεις με την πρώτη.
Παγωτό σοκολάτα με σταγόνες σοκολάτας
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπτά
Χρόνος ψύξης4 Ώρες
Συνολικός Χρόνος4 Ώρες 10 Λεπτά
Πιάτο: παγωτό
Μερίδες: 5 Μπάλες
Θερμίδες: 245kcal

Συστατικά

  • 100 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό
  • 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
  • ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ. γ. μέλι
  • 1 κ. γ. ελαιόλαδο
  • 3 κ. γ. κακάο σκόνη
  • 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
  • 50 γρ σταγόνες σοκολάτας + έξτρα για γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Μουλιάζω από το βράδυ σε νερό τα κάσιους.
  • Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις παγωμένες μπανάνες και τα χτυπάω.
  • Προσθέτω το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τη βανίλια, το αλκοόλ και τα χτυπάω πολύ καλά να ενωθούν όλα.
  • Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη.
  • Αφού περάσει μια ώρα, βγάζω το δοχείο, πασπαλίζω με τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σταγόνες σοκολάτας.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 10mg | Potassium: 310mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg