Έπιασε η ζέστη και ζητάμε δροσιά και τι καλύτερο από το παγωτό.
Αυτά τα παγωτά που κάνω είναι γρήγορα και εύκολα ενώ τα δυο από αυτά δεν περιέχουν ούτε ζάχαρη όποτε μπορούμε να τα απολαμβάνουμε ακόμα πιο συχνά.
Σοκολατένιο, πλούσιο και βελούδινο σε υφή αυτό το παγωτό το λατρεύεις με την πρώτη.
Υλικά
- 100 γρ κάσιους μουλιασμένα σε νερό
- 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
- ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 κ. γ. μέλι
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
- 3 κ. γ. κακάο σκόνη
- 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας + έξτρα για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Μουλιάζω από το βράδυ σε νερό τα κάσιους.
- Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις παγωμένες μπανάνες και τα χτυπάω.
- Προσθέτω το μέλι, το ελαιόλαδο, το κακάο, τη βανίλια, το αλκοόλ και τα χτυπάω πολύ καλά να ενωθούν όλα.
- Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη.
- Αφού περάσει μια ώρα, βγάζω το δοχείο, πασπαλίζω με τα κομματάκια σοκολάτας ανακατεύοντας απαλά και το βάζω πάλι στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
- Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σταγόνες σοκολάτας.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 2mg | Sodium: 10mg | Potassium: 310mg | Fiber: 2g | Sugar: 17g | Vitamin A: 53IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 21mg | Iron: 2mg
ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;
Μυρωδάτο, γρανιτένιο και πολύ δροσιστικό μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Γλυκό και παγωμένο ιδανικό για τις ζεστές μέρες που έρχονται.
Υλικά
- 8 χουρμάδες
- 120 ml βραστό νερό
- 4 – 5 βερίκοκα σε κομμάτια
- 3 κ. γ. μέλι
- 120 ml φυσικό χυμό πορτοκαλιού
- 60 ml γάλα
Οδηγίες
- Βάζω στο μπλέντερ τους χουρμάδες με το βραστό νερό και τα αφήνω για 15 λεπτά να μαλακώσουν.
- Βάζω ωστόσο σε ένα κατσαρολάκι τα βερίκοκα μαζί με το μέλι και τα βράζω σε μέτρια – υψηλή φωτιά ανακατεύοντας να μην κολλήσουν για περίπου 10 λεπτά. Μόλις μαλακώσουν αρκετά και έχουν σχεδόν πολτοποιηθεί, τα βγάζω από τη φωτιά, τα βάζω σε ένα πιάτο και τα αφήνω να κρυώσουν.
- Προσθέτω τα κρύα βερίκοκα στο μπλέντερ μαζί με το χυμό πορτοκαλιού και το γάλα χτυπώντας τα όλα μαζί δυνατά να λιώσουν.
- Ρίχνω το μίγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο, το σκεπάζω και το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 – 4 ώρες.
- Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 10 λεπτά να μαλακώσει.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 380kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 6g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 6mg | Sodium: 36mg | Potassium: 1049mg | Fiber: 7g | Sugar: 79g | Vitamin A: 3034IU | Vitamin C: 74mg | Calcium: 121mg | Iron: 1mg
ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;
Το αγαπημένο μου γλυκό μπορώ να το απολαύσω τώρα και σε μορφή παγωτού χωρίς να χάνω την υπέροχη καραμελένια γεύση του, εύκολα σε λίγες ώρες.
Υλικά
- 100 γρ κάσιους
- 2 μπανάνες παγωμένες σε κομμάτια
- 1 κ. γ. ελαιόλαδο
- ½ βανίλια
- 3 κ. γ. σάλτσα καραμέλας + 2 κ. γ. εδώ η συνταγή, χωρίς να βάλεις αλάτι
- 40 ml βότκα ή ρακί ή σαμπάνια
- 2 – 3 μπισκότα digestive θρυμματισμένα
Οδηγίες
- Βάζω στο μπλέντερ τα κάσιους με τις μπανάνες και τα χτυπάω δυνατά να λιώσουν.
- Προσθέτω το ελαιόλαδο, τη βανίλια, την σάλτσα καραμέλας, το αλκοόλ και τα αλέθω όλα μαζί.
- Ρίχνω το μίγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο και το βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Βάζω σε μια σακούλα κατάψυξης τα μπισκότα και τα θρυμματίζω.
- Όταν περάσει η ώρα βγάζω το δοχείο πασπαλίζω να τριμμένα μπισκότα από πάνω μαζί με την σάλτσα καραμέλας ενώ με ένα μαχαίρι ανακατεύω απαλά.
- Βάζω πάλι στην κατάψυξη για 4 ώρες.
- Πριν σερβίρω βγάζω το παγωτό 15 – 20 λεπτά να μαλακώσει και γαρνίρω από πάνω με σάλτσα καραμέλας και λίγο θρυμματισμένο μπισκότο.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 203kcal | Carbohydrates: 21g | Protein: 5g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 30mg | Potassium: 309mg | Fiber: 2g | Sugar: 9g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 10mg | Iron: 2mg