ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΩ ΓΑΛΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

 

Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.
Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!
Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου
Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας10 Λεπ.
Χρόνος αναμονής12 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος10 Λεπ.
Πιάτο: Πως φτιάχνω
Μερίδες: 3 Ποτήρια
Θερμίδες: 37kcal

Υλικά

  • 160 γρ ωμά αμύγδαλα
  • 1270 ml νερό

Οδηγίες

  • Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
  • Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
  • Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
  • Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
  • Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
  • Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.

Εμπνευσμένη από Food52

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 37kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 3g | Sodium: 368mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Calcium: 333mg
    2020-06-27T22:54:41+03:0024 Σεπτεμβρίου 2016|Εποχικά, Νηστίσιμα - Vegan, Πως φτιάχνω, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|