Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Πως φτιάχνω γάλα αμυγδάλου
Το γάλα αμυγδάλου το μάθαμε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ως εναλλακτικό γάλα για τη νηστεία ή για εκείνους που δεν καταναλώνουν ζωικά προϊόντα.
Μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα και μόνοι στο σπίτι μας!
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας
10
Λεπτά
Λεπ.
Χρόνος αναμονής
12
Ώρες
Ωρ.
Συνολικός Χρόνος
10
Λεπτά
Λεπ.
Πιάτο:
Πως φτιάχνω
Μερίδες:
3
Ποτήρια
Θερμίδες:
37
kcal
Συστατικά
160
γρ ωμά αμύγδαλα
1270
ml
νερό
Οδηγίες
Μουλιάζω τα αμύγδαλα σε 500 ml νερό για 8 – 12 ώρες.
Στραγγίζω τα αμύγδαλα και τα χτυπάω στο μπλέντερ μαζί με 500 ml νερό για 2 λεπτά.
Συμπληρώνω με άλλα 270 ml νερό και τα αλέθω καλά για 1 ακόμη λεπτό.
Βάζω σε ένα σουρωτήρι γάζα (6 – 8 φύλλα) και περνάω το μίγμα.
Όση ποσότητα μείνει στη γάζα τη στραγγίζω καλά με τα χέρια μου σφίγγοντας την και πετάω τα υπολείμματα.
Το γάλα είναι έτοιμο, το αποθηκεύω σε γυάλινο κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.
Εμπνευσμένη από
Food52
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Διατροφικά Στοιχεία
Calories:
37
kcal
|
Carbohydrates:
1
g
|
Protein:
1
g
|
Fat:
3
g
|
Sodium:
368
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
1
g
|
Calcium:
333
mg