Αν σου περίσσεψε Πασχαλινό τσουρέκι που δεν κατανάλωσες, δες πως μπορείς να το μετατρέψεις σε σοκολατένιο γλυκό ταψιού.Απλή και γευστική συνταγή, αποτελώντας τον ιδανικό τρόπο να αξιοποιήσεις κάθε κομμάτι του αγαπημένου σου τσουρεκιού. Αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα… Και έχεις ένα εκπληκτικό σοκολατένιο γλυκό ταψιού έτοιμο να απολαύσεις!Απλά σερβίρεις στα πιάτα και αφήνεσαι να το απολαύσεις με την παρέα σου. Είναι η τέλεια λύση για μια γλυκιά εκδήλωση με φίλους και οικογένεια!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 250 γρ τσουρέκι
- 120 γρ πραλίνα φουντουκιού
- 2 αυγά
- 1 κρόκος
- 200 γρ γάλα πλήρες
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 60 γρ ζάχαρη
- 1 κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 40 γρ κουβερτούρα
- 25 γρ φουντούκια
Οδηγίες
- Κόβω το τσουρέκι σε φέτες 1,2 – 2 εκ και τις αλείφω με πραλίνα.
- Τις βάζω σε βουτυρωμένο ταψί να καλύπτει λίγο η μια φέτα την άλλη.
- Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, τον κρόκο, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
- Ρίχνω το μείγμα στο ταψί λούζοντας τις φέτες του τσουρεκιού και αφήνω το ταψί για 15 λεπτά να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου.
- Πασπαλίζω με χοντροκομμένα φουντούκια και κουβερτούρα, το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 160°C για 45 λεπτά.
- Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με άχνη και σερβίρω με κουτάλα!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 398kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 8g | Fat: 24g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.004g | Cholesterol: 127mg | Sodium: 181mg | Potassium: 161mg | Fiber: 1g | Sugar: 22g | Vitamin A: 739IU | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 92mg | Iron: 1mg