Cheesecake Baklava – δύο λατρεμένα γλυκά σε ένα, για μια γεύση που ξεχωρίζει!
Τραγανό, σιροπιαστό φύλλο με ξηρούς καρπούς που λατρεύουμε και βελούδινη, διαφορετική κρέμα cheesecake. Αυτό το γλυκό συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, κάνοντάς το ιδανικό για κάθε περίσταση!
Το μυστικό της επιτυχίας; Το Βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ, με την πλούσια, αυθεντική γεύση του, που απογειώνει την τραγανότητα και το άρωμα του φύλλου. Φτιάξτε το και δείτε τους καλεσμένους σας να μένουν άφωνοι! Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτόν τον τέλειο συνδυασμό.
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Cheesecake μπακλαβά
Cheesecake μπακλαβά
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
1 Ώρα
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπτά
Χρόνος αναμονής 1 Ώρα
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 40 Λεπτά
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 689

Υλικά

  • 12 φύλλα μπακλαβά ή Βηρυτού
  • 150 γρ βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ

Γέμιση:

  • 110 γρ καρύδια τριμμένα
  • 110 γρ αμύγδαλα τριμμένα
  • 35 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. κανέλα σκόνη
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο

Κρέμα:

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 85 γρ σιμιγδάλι ψιλό
  • 50 γρ κορν φλάουερ
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ μασκαρπόνε σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ βούτυρο τύπου ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ σε κυβάκια σε θερμ.δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Σιρόπι:

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • 1 λεμονιού το χυμό
  • 2 φλούδες λεμονιού
  • 1 στικ κανέλας
  • 3 γαρύφαλλα

Οδηγίες
 

  • Παίρνω 150 γρ από το βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ, το κόβω σε κομμάτια και το βάζω στα μικροκύματα να λιώσει.
  • Βουτυρώνω με το αλουμινόχαρτο του βουτύρου μια φόρμα 26 εκ. διαμέτρου και βάζω κάθετα ένα φύλλο μπακλαβά. Με ένα πινέλο το ραντίζω με λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω όμοια με άλλα 2 φύλλα βάζοντας τα εναλλάξ οριζόντια και κάθετα στη φόρμα.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύω το τριμ. καρύδι, το τριμ. αμύγδαλο, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  • Αφού ραντίσω με βούτυρο βάζω το 4ο φύλλο, ραντίζω με βούτυρο πάλι, πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών και επαναλαμβάνω άλλες 4 φορές (φύλλο – βούτυρο – ξηροί καρποί). Κρατάω άλλη μια δόση από το μείγμα των ξηρών καρπών που θα χρειαστώ αργότερα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο που περισσεύει από την περίμετρο της φόρμας και το βάζω κι αυτό μέσα ραντίζοντας το με βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, ανακατεύω και τα βάζω στην εστία σε μέτρια/χαμηλή ένταση αναδεύοντας με το σύρμα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Βγάζω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το μασκαρπόνε, το βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ σε κομματάκια, τη βανίλια και αναδεύω να λιώσουν και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
  • Το ρίχνω στη φόρμα ισιώνοντας την επιφάνεια,
  • Τα υπόλοιπα 4 φύλλα τα κόβω σε μεγάλα καρέ (τετράγωνα) και με τα μισά πασπαλίζω να καλυφθεί η επιφάνεια της κρέμας.
  • Ραντίζω με λιωμένο βούτυρο ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών και σκεπάζω με τα άλλα μισά κομμένα φύλλα.
  • Ραντίζω με λιωμένο βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ, χαράζω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 40 λεπτά στην κατώτερη σχάρα (αν χρειαστεί προς το τέλος σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το βάζω σε μέτρια ένταση να βράσει για 10 λεπτά.
  • Το βγάζω από τη φωτιά, αφαιρώ τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, τη βάζω μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και με μια κουτάλα ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο πάνω στο γλυκό.
  • Γαρνίρω περιμετρικά με λίγους ξηρούς καρπούς και το αφήνω να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΜΙΝΕΡΒΑ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 689kcal | Carbohydrates: 77g | Protein: 11g | Fat: 40g | Saturated Fat: 18g | Polyunsaturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 71mg | Sodium: 281mg | Potassium: 294mg | Fiber: 3g | Sugar: 53g | Vitamin A: 904IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 195mg | Iron: 2mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram