Παίρνω 150 γρ από το βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ, το κόβω σε κομμάτια και το βάζω στα μικροκύματα να λιώσει.
Βουτυρώνω με το αλουμινόχαρτο του βουτύρου μια φόρμα 26 εκ. διαμέτρου και βάζω κάθετα ένα φύλλο μπακλαβά. Με ένα πινέλο το ραντίζω με λιωμένο βούτυρο και συνεχίζω όμοια με άλλα 2 φύλλα βάζοντας τα εναλλάξ οριζόντια και κάθετα στη φόρμα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύω το τριμ. καρύδι, το τριμ. αμύγδαλο, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Αφού ραντίσω με βούτυρο βάζω το 4ο φύλλο, ραντίζω με βούτυρο πάλι, πασπαλίζω με το μείγμα των ξηρών καρπών και επαναλαμβάνω άλλες 4 φορές (φύλλο – βούτυρο – ξηροί καρποί). Κρατάω άλλη μια δόση από το μείγμα των ξηρών καρπών που θα χρειαστώ αργότερα.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το φύλλο που περισσεύει από την περίμετρο της φόρμας και το βάζω κι αυτό μέσα ραντίζοντας το με βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το γάλα, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, ανακατεύω και τα βάζω στην εστία σε μέτρια/χαμηλή ένταση αναδεύοντας με το σύρμα διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βγάζω το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτω το μασκαρπόνε, το βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ σε κομματάκια, τη βανίλια και αναδεύω να λιώσουν και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Το ρίχνω στη φόρμα ισιώνοντας την επιφάνεια,
Τα υπόλοιπα 4 φύλλα τα κόβω σε μεγάλα καρέ (τετράγωνα) και με τα μισά πασπαλίζω να καλυφθεί η επιφάνεια της κρέμας.
Ραντίζω με λιωμένο βούτυρο ρίχνω το υπόλοιπο μείγμα ξηρών καρπών και σκεπάζω με τα άλλα μισά κομμένα φύλλα.
Ραντίζω με λιωμένο βούτυρο τύπου KΕΡΚΥΡΑΣ ΣΑΒΟΪ, χαράζω με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180°C για 40 λεπτά στην κατώτερη σχάρα (αν χρειαστεί προς το τέλος σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνω τη ζάχαρη, το νερό, τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το βάζω σε μέτρια ένταση να βράσει για 10 λεπτά.
Το βγάζω από τη φωτιά, αφαιρώ τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το αφήνω να κρυώσει.
Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο, τη βάζω μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και με μια κουτάλα ρίχνω το σιρόπι λίγο-λίγο πάνω στο γλυκό.
Γαρνίρω περιμετρικά με λίγους ξηρούς καρπούς και το αφήνω να κρυώσει και να απορροφήσει το σιρόπι πριν κόψω σε κομμάτια και σερβίρω.