Είναι εύκολο, ιδανικό για το χειμώνα και γρήγορο για να φτιάξουμε μια χουχουλιάρικη μέρα ή όταν θέλουμε να κεράσουμε κάτι στη στιγμή.Βουτυρένια κλαριά αέρινης καραμελωμένης σφολιάτας, μπερδεύονται με γλυκιά μαρμελάδα ή chutney και λιωμένο τυρί με τα τραγανά καρύδια ξαφνιάζουν στο στόμα. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός με λίγα υλικά που θα αποθεώσουν όλοι!Φτιάξε το, δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εξοπλισμός
- Ταψί 30x40 εκ
Υλικά
- 800 γρ φύλλα σφολιάτας (2 τμχ)
- 170 γρ μαρμελάδα κρεμμύδι ή chutney ή μαρμελάδα βερίκοκο
- 220 γρ κασέρι ή ένταμ τριμμένο ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί
- 40 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 ΚΣ καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
Οδηγίες
- Απλώνω το φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και το ανοίγω λίγο με τον πλάστη.
- Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου (περίπου ίσου με το πλάτος του φύλλου) το τοποθετώ πάνω στο φύλλο και κόβω το τελευταίο στο ίδιο σχήμα.
- Το αλείφω με τη μαρμελάδα ή το chutney, ραντίζω με το τριμμένο τυρί μέχρι τις άκρες και πασπαλίζω τα καρύδια.
- Με τη ράχη ενός κουταλιού, πιέζω συμπιέζω τη γέμιση.
- Σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και κόβω το ίδιο σχήμα. Με ένα μικρό πιρουνάκι πιέζω περιμετρικά τις άκρες των δύο φύλλων να κολλήσουν.
- Βάζω στο κέντρο τους ένα ποτήρι και κόβω 16 ακτίνες. Τις γυρίζω εναλλάξ, μια δεξιόστροφα και την άλλη αριστερόστροφα.
- Αφαιρώ το ποτήρι και αλείφω τη σφολιάτα με αυγό χτυπημένο με 1 κγ νερό.
- Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στις αντιστάσεις για 17 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η σφολιάτα.
- Βγάζω και σερβίρω αμέσως, κόβοντας κάθε ένας από ένα κλωνάρι σφολιάτας.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 575kcal | Carbohydrates: 47g | Protein: 13g | Fat: 38g | Saturated Fat: 12g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 453mg | Potassium: 142mg | Fiber: 1g | Sugar: 12g | Vitamin A: 302IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 221mg | Iron: 2mg