Και να μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή της αγαπημένης σαλάτας μαρούλι.
Πλούσια και ελαφριά σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
- 2 αυγά, σφιχτά ή μελάτα κομμένα στα 4
- 1 μικρή κονσέρβα αντζούγιες
Για τη βινεγκρέτ:
- 1 μέρος ξύδι
- 5 μέρη ελαιόλαδο
- 1ΚΣ μουστάρδα
- αλάτι (προαιρετικά)
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ή μπολ χοντροκόβω με τα χέρια το μαρούλι.
- Προσθέτω τα σφιχτά αυγά αφού τα κόψω στα τέσσερα και συνεχίζω σκορπώντας τις αντζούγιες.
- Για να φτιάξω την βινεγκρέτ σε ένα βαζάκι ή μπολάκι αναμιγνύω το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύω καλά και περιλούζω μ αυτή τη σαλάτα.
- Σερβίρω αμέσως.