Και να μια πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή της αγαπημένης σαλάτας μαρούλι.

Πλούσια και ελαφριά σαλάτα που μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα.

[bsa_pro_ad_space id=4]





ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 2 αυγά, σφιχτά ή μελάτα κομμένα στα 4
  • 1 μικρή κονσέρβα αντζούγιες

Για τη βινεγκρέτ:

  • 1 μέρος ξύδι
  • 5 μέρη ελαιόλαδο
  • 1ΚΣ μουστάρδα
  • αλάτι (προαιρετικά)
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ πιάτο ή μπολ χοντροκόβω με τα χέρια το μαρούλι.
  2. Προσθέτω τα σφιχτά αυγά αφού τα κόψω στα τέσσερα και συνεχίζω σκορπώντας τις αντζούγιες.
  3. Για να φτιάξω την βινεγκρέτ σε ένα βαζάκι ή μπολάκι αναμιγνύω το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  4. Ανακατεύω καλά και περιλούζω μ αυτή τη σαλάτα.
  5. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗ!