Κεφτεδάκια γεμιστά με χαλλούμι και κοκκινιστό κριθαράκι – το απόλυτο comfort food που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!Τραγανά απ' έξω, ζουμερά και μαστιχωτά από μέσα, με το γλυκό χαλλούμι να λιώνει σε κάθε μπουκιά! Το κριθαράκι με πλούσια σάλτσα συμπληρώνει τέλεια τα κεφτεδάκια και δημιουργεί ένα φαγητό-απόλαυση που θα γίνει το αγαπημένο όλων! Ιδανικό για Κυριακάτικο τραπέζι ή για μια ιδιαίτερη μέρα με την οικογένεια.Δοκίμασέ το και πες μου αν είναι το νέο σου αγαπημένο πιάτο! Μην ξεχάσεις να το σερβίρεις ζεστό για την απόλυτη εμπειρία!
Υλικά
Για τα κεφτεδάκια:
- 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά διπλοαλεσμένο
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 αυγό χτυπημένο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- λίγο γάλα
- 3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1/2 κγ αλάτι
- 1/8 κγ πιπέρι
- 150 γρ χαλλούμι σε κυβάκια
Για το κριθαράκι:
- 1 λίτρο ζωμό κρέατος ή 1 λίτρο νερό και 1 κύβο μοσχάρι
- 4 ΚΣ ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 800 γρ ντομάτες τριμμένες
- 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
- 1 κγ ρίγανη
- 1 κγ αλάτι
- 1/2 κγ πιπέρι
- 300 γρ κριθαράκι
- 100 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη για γαρνίρισμα
- μαϊντανό για το γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Για τα κεφτεδάκια αναμιγνύω καλά σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βρέχω καλά το μπαγιάτικο ψωμί μέσα στο γάλα, το στραγγίζω και το θρυμματίζω κι αυτό στο μπολ αφαιρώντας την κόρα.
- Ανακατεύω όλα τα υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και πλάθω με αυτό μπαλίτσες βάζοντας στο κέντρο κάθε μιας από ένα κομματάκι χαλλούμι.
- Τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και βάζω τα κεφτεδάκια να σοταριστούν εξωτερικά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
- Στην ίδια κατσαρόλα βάζω άλλες 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι με τη ρίγανη και τα αφήνω να μαλακώσουν.
- Προσθέτω το σκόρδο με τον πελτέ, τα αφήνω 1/2 λεπτό να καβουρδιστούν και ρίχνω τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
- Βάζω το 1/4 από το ζωμό (βραστό) στη σάλτσα μαζί με το κριθαράκι και τα κεφτεδάκια, σε μέτρια φωτιά τα αφήνω να βράσουν για 10 - 15 λεπτά (ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών), προσθέτοντας σταδιακά ζωμό όταν χρειάζεται μέχρι να βράσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύω απαλά με την κουτάλα το κριθαράκι.
- Σερβίρω γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη κεφαλογραβιέρα συνοδεύοντας με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 434kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 26g | Fat: 18g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 9g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 1372mg | Potassium: 654mg | Fiber: 4g | Sugar: 8g | Vitamin A: 512IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 257mg | Iron: 4mg