ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΧΑΛΟΥΜΙ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

 

Κεφτεδάκια γεμιστά με χαλλούμι και κριθαράκι

Σήμερα φτιάχνω κεφτεδάκια γεμιστά με χαλλούμι και κριθαράκι που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια!

Τραγανά κεφτεδάκια εξωτερικά, ζουμερά από μέσα με μαστιχωτό γλυκό χαλλούμι που το συμπληρώνει το κοκκινιστό κριθαράκι, το φαγητό που όλοι θα αγαπήσουν.

Για σίγουρη επιτυχία χρησιμοποιώ χαλλούμι και τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ για να αποκτήσει το γεύμα μας τη νοστιμιά που του αρμόζει.
Κεφτεδάκια γεμιστά με χαλούμι και κριθαράκι
Κεφτεδάκια γεμιστά με χαλούμι και κριθαράκι
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος βρασμού35 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος55 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 8 Μερίδες
Θερμίδες: 375kcal

Συστατικά

Για τα κεφτεδάκια:

  • 500 γρ μοσχαρίσιο κιμά διπλοαλεσμένο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 αυγό χτυπημένο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • λίγο πλήρες γάλα ΔΩΔΩΝΗ
  • 3 κλαδάκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1/2 κγ αλάτι
  • 1/8 κγ πιπέρι
  • 150 γρ χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ σε κυβάκια

Για το κριθαράκι:

  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος ή 1 λίτρο νερό και 1 κύβο μοσχάρι
  • 4 ΚΣ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 800 γρ ντομάτες τριμμένες
  • 1 ΚΣ πελτέ ντομάτας
  • 1 κγ ρίγανη
  • 1 κγ αλάτι
  • 1/2 κγ πιπέρι
  • 300 γρ κριθαράκι
  • 100 γρ κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ τριμμένη για γαρνίρισμα
  • μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Οδηγίες

  • Για τα κεφτεδάκια αναμιγνύω καλά σε ένα μπολ τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Βρέχω καλά το μπαγιάτικο ψωμί μέσα στο γάλα, το στραγγίζω και το θρυμματίζω κι αυτό στο μπολ αφαιρώντας την κόρα.
  • Ανακατεύω όλα τα υλικά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και πλάθω με αυτό μπαλίτσες βάζοντας στο κέντρο κάθε μιας από ένα κομματάκι χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ.
  • Τα βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα με μεγάλο πάτο ζεσταίνω 2 ΚΣ ελαιόλαδο και βάζω τα κεφτεδάκια να σοταριστούν εξωτερικά για 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά και τα βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζω άλλες 2 ΚΣ ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι με τη ρίγανη και τα αφήνω να μαλακώσουν.
  • Προσθέτω το σκόρδο με τον πελτέ, τα αφήνω 1/2 λεπτό να καβουρδιστούν και ρίχνω τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τις αφήνω να βράσουν για 15 λεπτά.
  • Βάζω το 1/4 από το ζωμό (βραστό) στη σάλτσα μαζί με το κριθαράκι και τα κεφτεδάκια, σε μέτρια φωτιά τα αφήνω να βράσουν για 10 - 15 λεπτά (ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών), προσθέτοντας σταδιακά ζωμό όταν χρειάζεται μέχρι να βράσουν. Ενδιάμεσα ανακατεύω απαλά με την κουτάλα το κριθαράκι.
  • Σερβίρω γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ συνοδεύοντας με φρέσκο ή φρυγανισμένο ψωμί.

* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 375kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 24g | Fat: 27g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 54mg | Sodium: 1529mg | Potassium: 345mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 240IU | Vitamin C: 11mg | Calcium: 53mg | Iron: 3mg
    2019-11-29T12:15:37+02:0024 Ιανουαρίου 2019|Γεύματα, Ζυμαρικά, Κρέας, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|