Αφράτες, μαλακές, σπιτικές γαλακτοφέτες για τα πάρτι, τα παιδιά, τις γιορτές, για κέρασμα και όχι μόνο!
Το παιδικό όνειρο να μπορούμε να φτιάξουμε στο σπίτι όσες γαλακτοφέτες θέλουμε γίνεται πραγματικότητα και η γεύση τους αποζημιώνει μεγάλους και μικρούς.
[bsa_pro_ad_space id=4]ΑΤΟΜΑ:
15 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
50 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
7 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ:
6 ΩΡΕΣ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ
ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα:
- 10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
- 50 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 180 ml γάλα εβαπορέ
- 1 ΚΣ μέλι
- ½ κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 300 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το παντεσπάνι:
- 4 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 70 γρ ζάχαρη
- 1 κγ μέλι
- 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
- 35 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 25 γρ κάκαο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε 5 ΚΣ κρύο νερό ρίχνω τη ζελατίνη και την αφήνω να μαλακώσει για 10 λεπτά.
- Όταν περάσουν προσθέτω τα 50 γρ κρέμας γάλακτος που έχω ζεστάνει μέχρι να βράσει και ανακατεύω να διαλυθεί εντελώς.
- Σε μπολ αναμιγνύω το γάλα εβαπορέ, με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ρίχνω και ενσωματώνω σε αυτό το μείγμα της ζελατίνης.
- Σε μεγάλο μπολ χτυπάω 300 ml κρύας κρέμας γάλακτος σε σαντιγί (για 5-7 λεπτά περίπου).
- Προσθέτω το μείγμα της κρέμας κουταλιές κουταλιές στη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ (σπάτουλα).
- Σκεπάζω την κρέμα και την βάζω στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον μια ώρα.
- Για το παντεσπάνι χωρίζω στα αυγά, τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Αρχικά χτυπάω τους κρόκους μαζί με 20 γρ ζάχαρης. Προσθέτω 1 κγ μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 ΚΣ νερό.
- Σε άλλο μπολ χτυπάω τα ασπράδια μαζί με την υπόλοιπη (40γρ) ζάχαρη σε μαρέγκα.
- Ρίχνω τη μαρέγκα σε δόσεις στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας απαλά με τη μαρίζ.
- Τέλος ενώνω το αλεύρι με το κακάο και τα προσθέτω κι αυτά στο μείγμα.
- Αδειάζω το παντεσπάνι σε λαδόκολλα στο ταψί και με τη μαρίζ το απλώνω ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
- Ψήνω στο φούρνο στους 230*C στις αντιστάσεις για 7 λεπτά περίπου.
- Το βγάζω από το φούρνο, αφήνω 5 λεπτά να κρυώσει και το ξεκολλάω από τη λαδόκολλα. Το αφήνω να κρυώσει τελείως.
- Για να φτιάξω τις γαλακτοφέτες (με ένα χάρακα) κόβω στη μέση το παντεσπάνι (της μεγαλύτερης πλευράς).
- Στο μισό απλώνω την κρύα γέμιση κρέμας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μισό παντεσπάνι.
- Το βάζω στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες, να κρυώσει καλά.
- Κόβω κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς στα 3 και έπειτα την κάθε μια στα 5.
- Φυλάσσονται στο ψυγείο σε κλειστό δοχείο.