Αν ψάχνεις έναν τρόπο να φας περισσότερα λαχανικά αλλά να μη στερηθείς τη γεύση, αυτά τα κεφτεδάκια λαχανικών με βρόμη είναι η λύση.Αφράτα, χορταστικά και πλούσια σε πρωτεΐνη χάρη στο στραγγιστό γιαούρτι FAGE Total 5% που δίνει υπέροχη κρεμώδη υφή. Σερβιρισμένα με δροσερή σως γιαουρτιού για ακόμη περισσότερη απόλαυση – γιατί… Είναι αλλιώς με Total!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!


Υλικά
- 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 κολοκυθάκια τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά καρέ
- 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο)
- 50 γρ τσένταρ τριμμένο
- 250 γρ αλεύρι βρόμης
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. πάπρικα
- 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
Για τη σως:
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%
- ½ λεμονιού το χυμό
- ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1/8 κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Τρίβω τα κολοκυθάκια, το καρότο, κόβω σε κομματάκι την πιπεριά, αλέθω στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα βάζω όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι με 1 κ.γ. αλάτι, ανακατεύω και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, 1 αυγό, 1 ασπράδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπέικιν πάουντερ, το τσένταρ και ανακατεύω.
- Στραγγιζω καλά τα λαχανικά (είτε με τουλπάνι είτε με τα χέρια) και τα ρίχνω στο μπολ.
- Τέλος ενσωματώνω σε δόσεις το αλεύρι βρόμης.
- Λαδώνω τα χέρια και παίρνω κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθω σε μπάλες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
- Χτυπάω τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλείφω τα κεφτεδάκια.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά να χρυσίσουν.
- Όσο ψήνονται φτιάχνω τη σάλτσα για να τα συνοδεύσω, σε ένα μπολ αναμιγνύω 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ελαιόλαδο και άνηθο, το βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.
- Βγάζω τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα σερβίρω είτε βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 κ.σ. από τη σως γιαουρτιού και πάνω της τα κεφτεδάκια είτε στη μέση του τραπεζιού όλα τα κεφτεδάκια με τη σως σε ένα μπολ.
- Βουτάω κάθε κεφτεδάκι λίγο στη σάλτσα και απολαμβάνω!
Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη FAGE GREECE
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 100kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 5g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 21mg | Sodium: 207mg | Potassium: 185mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 580IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 72mg | Iron: 1mg