Go Back
+ servings

Κεφτεδάκια λαχανικών με γιαούρτι

Αν ψάχνεις έναν τρόπο να φας περισσότερα λαχανικά αλλά να μη στερηθείς τη γεύση, αυτά τα κεφτεδάκια λαχανικών με βρόμη είναι η λύση.
Αφράτα, χορταστικά και πλούσια σε πρωτεΐνη χάρη στο στραγγιστό γιαούρτι FAGE Total 5% που δίνει υπέροχη κρεμώδη υφή. Σερβιρισμένα με δροσερή σως γιαουρτιού για ακόμη περισσότερη απόλαυση – γιατί… Είναι αλλιώς με Total!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Κεφτεδάκια λαχανικών με γιαούρτι
Κεφτεδάκια λαχανικών με γιαούρτι
Εκτύπωση Συνταγής
No ratings yet
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος25 Λεπτά
Συνολικός Χρόνος55 Λεπτά
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 20 Κομμάτια
Θερμίδες: 100kcal

Συστατικά

  • 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά καρέ
  • 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι (κρατάμε τον κρόκο)
  • 50 γρ τσένταρ τριμμένο
  • 250 γρ αλεύρι βρόμης
  • 10 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κρόκος αυγού για επάλειψη

Για τη σως:

  • 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%
  • ½ λεμονιού το χυμό
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Οδηγίες

  • Τρίβω τα κολοκυθάκια, το καρότο, κόβω σε κομματάκι την πιπεριά, αλέθω στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα βάζω όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι με 1 κ.γ. αλάτι, ανακατεύω και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, 1 αυγό, 1 ασπράδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπέικιν πάουντερ, το τσένταρ και ανακατεύω.
  • Στραγγιζω καλά τα λαχανικά (είτε με τουλπάνι είτε με τα χέρια) και τα ρίχνω στο μπολ.
  • Τέλος ενσωματώνω σε δόσεις το αλεύρι βρόμης.
  • Λαδώνω τα χέρια και παίρνω κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθω σε μπάλες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
  • Χτυπάω τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλείφω τα κεφτεδάκια.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά να χρυσίσουν.
  • Όσο ψήνονται φτιάχνω τη σάλτσα για να τα συνοδεύσω, σε ένα μπολ αναμιγνύω 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ελαιόλαδο και άνηθο, το βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.
  • Βγάζω τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα σερβίρω είτε βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 κ.σ. από τη σως γιαουρτιού και πάνω της τα κεφτεδάκια είτε στη μέση του τραπεζιού όλα τα κεφτεδάκια με τη σως σε ένα μπολ.
  • Βουτάω κάθε κεφτεδάκι λίγο στη σάλτσα και απολαμβάνω!

Η συνταγή γίνεται σε συνεργασία με τη FAGE GREECE

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 100kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 5g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.002g | Cholesterol: 21mg | Sodium: 207mg | Potassium: 185mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 580IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 72mg | Iron: 1mg