Τρίβω τα κολοκυθάκια, το καρότο, κόβω σε κομματάκι την πιπεριά, αλέθω στον πολυκόφτη το κρεμμύδι και τα βάζω όλα μαζί σε ένα σουρωτήρι με 1 κ.γ. αλάτι, ανακατεύω και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω 150 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, 1 αυγό, 1 ασπράδι, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπέικιν πάουντερ, το τσένταρ και ανακατεύω.
Στραγγιζω καλά τα λαχανικά (είτε με τουλπάνι είτε με τα χέρια) και τα ρίχνω στο μπολ.
Τέλος ενσωματώνω σε δόσεις το αλεύρι βρόμης.
Λαδώνω τα χέρια και παίρνω κουταλιές από το μείγμα, τις πλάθω σε μπάλες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί.
Χτυπάω τον κρόκο του αυγού με λίγο νερό και αλείφω τα κεφτεδάκια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 20-25 λεπτά να χρυσίσουν.
Όσο ψήνονται φτιάχνω τη σάλτσα για να τα συνοδεύσω, σε ένα μπολ αναμιγνύω 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι TOTAL 5%, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου, πάπρικα, ελαιόλαδο και άνηθο, το βάζω στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα το σερβίρω.
Βγάζω τα κεφτεδάκια από το φούρνο και τα σερβίρω είτε βάζοντας σε κάθε πιάτο 2-3 κ.σ. από τη σως γιαουρτιού και πάνω της τα κεφτεδάκια είτε στη μέση του τραπεζιού όλα τα κεφτεδάκια με τη σως σε ένα μπολ.
Βουτάω κάθε κεφτεδάκι λίγο στη σάλτσα και απολαμβάνω!