Τα πιο φθινοπωρινά κουλούρια τώρα που βγαίνει ο μούστος, με άρωμα κανέλας, μεστά για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το γάλα μας.Νόστιμα και νηστίσιμα.Ανάλογα αν ο μούστος προέρχεται από κίτρινα ή κόκκινα σταφύλια τα κουλούρια παίρνουν πιο ανοιχτό ή σκούρο χρώμα.
Υλικά
- 60 ml ελαιόλαδο
- 50 γρ ζάχαρη
- 80 ml μούστο
- 60 ml ½ πορτοκάλι χυμό πορτοκαλιού
- ½ κγ μαγειρική σόδα
- 250 γρ αλεύρι μαλακό
- ½ κγ μπέικιν πάουντερ
- ½ κγ κανέλα
- ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, να λιώσει.
- Προσθέτω το μούστο και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσω πρώτα σε αυτόν τη σόδα.
- Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας.
- Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια, ενώνω στο κάθε ένα την άκρη βάζοντας λίγο νερό να κολλήσει στην επαφή και τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 15 – 18 λεπτά, ανάλογα αν τα θέλω πιο αφράτα ή τραγανά.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 85kcal | Carbohydrates: 13g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 32mg | Potassium: 35mg | Fiber: 1g | Sugar: 3g | Vitamin A: 6IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 8mg | Iron: 1mg