Φθινοπωρινά μουστοκούλουρα
Τα πιο φθινοπωρινά κουλούρια τώρα που βγαίνει ο μούστος, με άρωμα κανέλας, μεστά για να συνοδεύσουμε τον καφέ ή το γάλα μας.
Νόστιμα και νηστίσιμα.Ανάλογα αν ο μούστος προέρχεται από κίτρινα ή κόκκινα σταφύλια τα κουλούρια παίρνουν πιο ανοιχτό ή σκούρο χρώμα.
Χρόνος Προετοιμασίας 30 Λεπτά Λεπ. Χρόνος Μαγειρέματος 15 Λεπτά Λεπ. Συνολικός Χρόνος 45 Λεπτά Λεπ.
Πιάτο: Μπισκότα - Κουλουράκια
Μερίδες: 20 Κομμάτια
Θερμίδες: 85 kcal
60 ml ελαιόλαδο 50 γρ ζάχαρη 80 ml μούστο 60 ml ½ πορτοκάλι χυμό πορτοκαλιού ½ κγ μαγειρική σόδα 250 γρ αλεύρι μαλακό ½ κγ μπέικιν πάουντερ ½ κγ κανέλα ¼ κγ γαρύφαλλο σκόνη
Σε ένα μπολ ανακατεύω με το σύρμα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, να λιώσει.
Προσθέτω το μούστο και το χυμό πορτοκαλιού αφού διαλύσω πρώτα σε αυτόν τη σόδα.
Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνω σταδιακά στο μπολ, ανακατεύοντας.
Πλάθω τη ζύμη σε κορδόνια, ενώνω στο κάθε ένα την άκρη βάζοντας λίγο νερό να κολλήσει στην επαφή και τα βάζω σε λαδόκολλα στο ταψί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180*C για 15 – 18 λεπτά, ανάλογα αν τα θέλω πιο αφράτα ή τραγανά.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Calories: 85 kcal | Carbohydrates: 13 g | Protein: 2 g | Fat: 3 g | Saturated Fat: 1 g | Sodium: 32 mg | Potassium: 35 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 6 IU | Vitamin C: 2 mg | Calcium: 8 mg | Iron: 1 mg