Αυτή η σαλάτα με φασολάκια και πατάτες σερβίρεται ζεστή ή κρύα και σου ανοίγει την όρεξη! Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά το γεύμα σου αλλά και να αντικαταστήσει ένα ελαφρύ γεύμα αλλά παράλληλα να σε χορτάσει.Ποικιλία υφών, γεύσεων και υλικών στις Μεσογειακές γεύσεις που αγαπάμε.Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 8 baby πατάτες
- 200 γρ φασολάκια λεπτά δροσερά λεπτά δροσερά
- 2 ντομάτες μέτριες κομμένες
- 8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 15 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 ΚΣ κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 2 κγ ελαιόλαδο
- ½ κγ αλάτι
Για το dressing:
- 3 ΚΣ ελαιόλαδο
- ½ λεμονιού το χυμό
- 1 ΚΣ μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κγ άνηθο ψιλοκομμένο
Οδηγίες
- Πλένω τις πατάτες και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και ½ κγ αλάτι να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν, να κρατάνε).
- Τις βράζω και τος αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις αποφλοιώνω εύκολα όσο είναι ακόμα ζεστές.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω τα φασολάκια (αφού πρώτα τα έχω καθαρίσει από τις ίνες τους), προσθέτω νερό να τα σκεπάζω σχεδόν και 1-2 κγ ελαιόλαδο.
- Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζω.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω πρώτα τις πατάτες, προσθέτω τις ντομάτες (κανονικές και ντοματίνια), τα φασολάκια, τις ελιές και την κάππαρη.
- Σε ένα βαζάκι βάζω όλα τα υλικά του dressing, το κλείνω καλά το ανακινώ και το ρίχνω πάνω από τα λαχανικά.
- Ανακατεύω απαλά με δυο ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες και σερβίρω.
ΤΙΠ:
- Προσοχή τόσο στα φασολάκια όσο και στις πατάτες να μην τα λιώσουμε στο βρασμό, θέλουμε να «κρατάνε» μέσα στη σαλάτα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 257kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 4g | Fat: 16g | Saturated Fat: 2g | Sodium: 643mg | Potassium: 813mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1091IU | Vitamin C: 46mg | Calcium: 53mg | Iron: 2mg