- Πλένω τις πατάτες και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει και ½ κγ αλάτι να βράσουν για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν, να κρατάνε). 
- Τις βράζω και τος αφήνω 10 λεπτά να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τις αποφλοιώνω εύκολα όσο είναι ακόμα ζεστές. 
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνω τα φασολάκια (αφού πρώτα τα έχω καθαρίσει από τις ίνες τους), προσθέτω νερό να τα σκεπάζω σχεδόν και 1-2 κγ ελαιόλαδο. 
- Τα αφήνω να σιγοβράσουν για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζω. 
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω πρώτα τις πατάτες, προσθέτω τις ντομάτες (κανονικές και ντοματίνια), τα φασολάκια, τις ελιές και την κάππαρη. 
- Σε ένα βαζάκι βάζω όλα τα υλικά του dressing, το κλείνω καλά το ανακινώ και το ρίχνω πάνω από τα λαχανικά. 
- Ανακατεύω απαλά με δυο ξύλινες ή πλαστικές κουτάλες και σερβίρω.