Μια τούρτα διαφορετική από τις άλλες! Αυτή η τούρτα μελιτζάνας με κοτόπουλο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει γεύση και εμφάνιση, κλέβοντας την παράσταση σε κάθε τραπέζι!
Ζουμερό κοτόπουλο, τρυφερές μελιτζάνες και πλούσια αρώματα που δένουν σε μια εντυπωσιακή σύνθεση, τόσο νόστιμη που κανείς δεν θα μπορέσει να της αντισταθεί. Μια μοναδική ιδέα που θα απολαύσουν όλοι και σίγουρα θα σε ρωτήσουν πώς την έφτιαξες!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Τούρτα μελιτζάνας με κοτόπουλο
Τούρτα μελιτζάνας με κοτόπουλο
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
50 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 30 Λεπτά
Πιάτο Συνοδευτικό
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 236

Υλικά

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 700 γρ φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο καρέ
  • 200 γρ κασέρι σε καρέ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι

Σάλτσα:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες καρέ κομμένες στραγγισμένες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μπεσαμέλ:

  • 1 κ.σ. βούτυρο (45 γρ)
  • 3 κ.σ. αλεύρι (35 γρ)
  • 360 ml γάλα ζεστό
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 100 γρ τριμμένο ρεγκάτο

Οδηγίες
 

  • Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τις ραντίζω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
  • Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω να κρυώσουν.
  • Ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (να ανοίξει το χρώμα του). Το βγάζω σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο αφήνω ½ λεπτό και συνεχίζω με τις ντομάτες, το κοτόπουλο, το μαϊντανό, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και αφήνω σε χαμηλή ένταση να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Βγάζω από την εστία.
  • Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση λιώνω το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω ραντιστά το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά να καβουρδιστεί.
  • Προσθέτω το ζεστό γάλα λίγο-λίγο αναδεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύω.
  • Στη σάλτσα στο τηγάνι ενσωματώνω τα κομμάτια από το κασέρι και το μείγμα της κατσαρόλας.
  • Λαδώνω τη φόρμα του κέικ με δακτύλιο και την καλύπτω με τις ψημένες φέτες της μελιτζάνας (να καλύπτει η μια την άλλη ώστε να μην υπάρχουν κενά).
  • Γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού και τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά πριν αναποδογυρίσω την «τούρτα» στην πιατέλα και κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 236kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 21g | Fat: 12g | Saturated Fat: 6g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Trans Fat: 0.05g | Cholesterol: 66mg | Sodium: 883mg | Potassium: 608mg | Fiber: 3g | Sugar: 6g | Vitamin A: 757IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 252mg | Iron: 1mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram