Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τις ραντίζω με ελαιόλαδο, πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι και από τις δύο πλευρές.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω να κρυώσουν.
Ζεσταίνω σε δυνατή ένταση 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρω το κοτόπουλο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά (να ανοίξει το χρώμα του). Το βγάζω σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτω 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο. Προσθέτω το σκόρδο αφήνω ½ λεπτό και συνεχίζω με τις ντομάτες, το κοτόπουλο, το μαϊντανό, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι και αφήνω σε χαμηλή ένταση να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Βγάζω από την εστία.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια ένταση λιώνω το βούτυρο και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνω ραντιστά το αλεύρι ανακατεύοντας για 2 λεπτά να καβουρδιστεί.
Προσθέτω το ζεστό γάλα λίγο-λίγο αναδεύοντας διαρκώς με το σύρμα μέχρι να δέσει το μείγμα.
Το βγάζω από τη φωτιά, ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τριμμένο ρεγκάτο και ανακατεύω.
Στη σάλτσα στο τηγάνι ενσωματώνω τα κομμάτια από το κασέρι και το μείγμα της κατσαρόλας.
Λαδώνω τη φόρμα του κέικ με δακτύλιο και την καλύπτω με τις ψημένες φέτες της μελιτζάνας (να καλύπτει η μια την άλλη ώστε να μην υπάρχουν κενά).
Γεμίζω με το μείγμα του τηγανιού και τη βάζω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 40 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 20 λεπτά πριν αναποδογυρίσω την «τούρτα» στην πιατέλα και κόψω σε κομμάτια για να σερβίρω.