Τορτελίνι με τυριά – η απόλυτη επιλογή για ένα γεύμα που λατρεύουν όλοι! Ψημένα στο φούρνο με πλούσια σάλτσα λαχανικών και γεμάτη, τυρένια γεύση, αυτά τα τορτελίνι είναι η ιδανική λύση για να απολαύσει όλη η οικογένεια ένα γεύμα γεμάτο αγάπη.
Τα Τορτελίνι με τυριά MISKO, φτιαγμένα με 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου, εγγυώνται γεύση που δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί! Τα κρυμμένα λαχανικά στη σάλτσα τα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστά – τέλεια για μικρούς και μεγάλους.
Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Τορτελίνια με τυρί στο φούρνο και σάλτσα λαχανικών
Τορτελίνια με τυρί στο φούρνο και σάλτσα λαχανικών
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
25 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
55 Λεπτά
Πιάτο Κυρίως Πιάτο
Μερίδες 6 Μερίδες

Υλικά

  • 500 γρ Τορτελίνι με Τυριά MISKO
  • 25 γρ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ ανάμεικτα τυριά
  • 150 γρ φέτα

Για τη σάλτσα:

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 500 γρ ντομάτα σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
  • Προσθέτω τα κολοκυθάκια, αλατίζω και τα αφήνω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαραθούν.
  • Ρίχνω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω ½ λεπτό και συνεχίζω με τις ντομάτες το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο βραστό νερό. Μειώνω την ένταση και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Τέλος βάζω το μαίντανό, ανακατεύω για 2 λεπτά και βγάζω από τη φωτιά τη σάλτσα (να έχει μείνει μέτρια ζουμερή η σάλτσα).
  • Ωστόσο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει ρίχνω το αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά ίσα να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζω, τα ρίχνω στο ταψί και τα ανακατεύω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτω τα ανάμεικτα τυριά (κρατώντας 2 χούφτες), θρυμματίζω χοντρά τη φέτα, τη σάλτσα, ανακατεύω καλά και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά.
  • Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
  • Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρω.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με τη MISKO

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram