Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω σε δυνατή ένταση το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.
Προσθέτω τα κολοκυθάκια, αλατίζω και τα αφήνω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να μαραθούν.
Ρίχνω το σκόρδο, τον πελτέ, τα αφήνω ½ λεπτό και συνεχίζω με τις ντομάτες το πιπέρι, τη ρίγανη και λίγο βραστό νερό. Μειώνω την ένταση και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Τέλος βάζω το μαίντανό, ανακατεύω για 2 λεπτά και βγάζω από τη φωτιά τη σάλτσα (να έχει μείνει μέτρια ζουμερή η σάλτσα).
Ωστόσο, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, όταν βράσει ρίχνω το αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύω, μειώνω την ένταση σε μέτρια, τα αφήνω να βράσουν για 5 λεπτά ίσα να μαλακώσουν.
Τα στραγγίζω, τα ρίχνω στο ταψί και τα ανακατεύω με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Προσθέτω τα ανάμεικτα τυριά (κρατώντας 2 χούφτες), θρυμματίζω χοντρά τη φέτα, τη σάλτσα, ανακατεύω καλά και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά.
Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.
Βγάζω από το φούρνο, γαρνίρω με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρω.