Εύκολα σοκολατένια πουράκια που τρελαίνουν τα παιδιά και μπορείς να τα φτιάξεις με πραλίνα φουντουκιού και φύλλο κρούστας.Χωρίς ζύμη και μπελαλίδικες διαδικασίες, χωρίς ειδικά εργαλεία, απολαμβάνεις τραγανά πουράκια τυλιγμένα σε σοκολάτα με τριμμένα φουντουκιά και γεμιστά με πραλίνα. Μένουν τραγανά για μέρες!Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Εξοπλισμός
- 1 ταψί
Υλικά
- 4 φύλλα κρούστας
- 5 ΚΣ ελαιόλαδο ή βούτυρο λιωμένο
- 210 γρ πραλίνα φουντουκιού δες ΕΔΩ πως να φτιάξεις σπιτική
- 200 γρ κουβερτούρα
- 30 γρ χοντροτριμμένα φουντούκια
Οδηγίες
- Βάζω τα φύλλα κρούστας το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβω κατά μήκος της μικρότερης πλευράς τους σε 3 ίσα τμήματα.
- Ραντίζω με ένα πινέλο και ελαιόλαδο (ή βούτυρο) κάθε λωρίδα φύλλου και τα τυλίγω ένα-ένα γύρω από κυλινδρικό μεταλλικό καλούπι (ή αυτό φτιάχνω με αλουμινόχαρτο) που έχω αλείψει κι αυτό.
- Τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί με την ένωση του φύλλου στο κάτω μέρος και τα αλείφω με ελαιόλαδο.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 10-15 λεπτά, μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμα, τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
- Αφαιρώ με προσοχή τα καλούπια ώστε να μην σπάσει το φύλλο.
- Βάζω σε κορνέ την πραλίνα και τα γεμίζω όλα με αυτή.
- Λιώνω την κουβερτούρα είτε στα μικροκύματα είτε σε μπεν-μαρί, τη ρίχνω σε ένα μπολ και την ανακατεύω με τα τριμμένα φουντούκια.
- Βουτάω ένα-ένα τα γεμισμένα ρολάκια στο μείγμα, στραγγίζω καλά και τα αφήνω στο ταψί να στεγνώσουν (ή στο ψυγείο για 10 λεπτά).
- Με ένα μαχαίρι μπορώ να κόψω τη σοκολάτα που έχει «χυθεί» από τα ΄πουράκια και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 238kcal | Carbohydrates: 29g | Protein: 2g | Fat: 13g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 39mg | Potassium: 96mg | Fiber: 1g | Sugar: 23g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 23mg | Iron: 1mg