Νηστίσιμη, Χορταστική & Πεντανόστιμη που τρώγεται και με τα χέρια! Κάτι μεταξύ σαλάτας και γεύματος, δύο σε ένα, ιδανικό για νηστεία, για ελαφρύ lunch ή για ένα ισορροπημένο γεύμα.
Τα πρωταγωνιστικά Βιολογικά Ρεβίθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις τα οποία είναι ad dente, ιδανικά για σαλάτες, δίνουν τον γευστικό τόνο, χαρίζοντας στο πιάτο πλούσια γήινη γεύση, θρεπτική αξία και βελούδινη υφή. Αυτή η σαλάτα σε χορτάσει χωρίς να βαραίνει.
Στην άροσις η πρώτη ύλη είναι ο σταρ του πιάτου! Τα όσπρια μεγαλώνουν στο σωστό μέρος, με τις ιδανικές συνθήκες, για να φτάνουν στο πιάτο σου γεμάτα γεύση, ποιότητα και αυθεντικότητα. Τip: Την τορτίγια την ψήνεις λίγο να γίνει τραγανή και μετά... κάνεις πάρτι με κάθε μπουκιά! Φτιάξε τη συνταγή, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Σαλάτα με ρεβίθια σε τορτίγια
Σαλάτα με ρεβίθια σε τορτίγια
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
1 Ώρα
Χρόνος αναμονής 10 Ώρες
Συνολικός
Χρόνος
1 Ώρα 30 Λεπτά
Πιάτο Σαλάτα
Μερίδες 8 Άτομα
Θερμίδες 245

Υλικά

  • 200 γρ Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 250 γρ βραστά παντζάρια σε κυβάκια
  • 2 μέτρια αγγούρια σε κυβάκια
  • 70 γρ ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/8 κ.γ. πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμονιών το χυμό
  • 4 τορτίγιες
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Βάζω τα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις σε νερό με 1 κ.γ. αλάτι για 10 ώρες. Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω.
  • Τα βράζω με νερό να τα σκεπάζει 1-2 εκ για 10 λεπτά, αφαιρώ τον αφρό που βγάζουν στην επιφάνεια, προσθέτω 1 κ.γ. αλάτι, το φύλλο δάφνης, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 60 λεπτά στην κατσαρόλα ή 20 λεπτά στη χύτρα.
  • Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα βρασμένα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις, τα παντζάρια, τα αγγούρια, τις ελιές, το κρεμμύδι, το άνηθο, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά.
  • Ραντίζω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανακατεύω πάλι.
  • Ραντίζω τις τορτίγιες με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί και τις προσαρμόζω στο εσωτερικό ανοξείδωτων μπολ.
  • Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τις βγάζω να κρυώσουν και έπειτα τις σερβίρω στο πιάτο γεμίζοντας τις με τη σαλάτα.

Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την άροσις

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

    ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

    Calories: 245kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 7g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Sodium: 1151mg | Potassium: 422mg | Fiber: 7g | Sugar: 7g | Vitamin A: 103IU | Vitamin C: 9mg | Calcium: 67mg | Iron: 3mg

    ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

    Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram