Βάζω τα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις σε νερό με 1 κ.γ. αλάτι για 10 ώρες. Τα ξεπλένω και τα στραγγίζω.
Τα βράζω με νερό να τα σκεπάζει 1-2 εκ για 10 λεπτά, αφαιρώ τον αφρό που βγάζουν στην επιφάνεια, προσθέτω 1 κ.γ. αλάτι, το φύλλο δάφνης, μειώνω την ένταση σε μέτρια και τα αφήνω να βράσουν για 60 λεπτά στην κατσαρόλα ή 20 λεπτά στη χύτρα.
Όταν ετοιμαστούν τα στραγγίζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τα βρασμένα Βιολογικά Ρεβύθια Μικρόσπερμα Γρεβενών άροσις, τα παντζάρια, τα αγγούρια, τις ελιές, το κρεμμύδι, το άνηθο, πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά.
Ραντίζω με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανακατεύω πάλι.
Ραντίζω τις τορτίγιες με ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές, τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί και τις προσαρμόζω στο εσωτερικό ανοξείδωτων μπολ.
Τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τις βγάζω να κρυώσουν και έπειτα τις σερβίρω στο πιάτο γεμίζοντας τις με τη σαλάτα.