Γλυκόξινη σαλάτα με κόκκινο λάχανο, ξινόμηλο, τραγανά κάσιους και κομματάκια μπέικον όλα μαζί σε μια μπουκιά.Χορταστική σαλάτα που μπορεί να αποτελέσει τέλεια το βραδινό μας ή να συνοδεύσει τα υπόλοιπα πιάτα στο τραπέζι. Ταιριάζει με το κρέας και η ποικιλία γεύσεων και υφών της δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα.Φτιάξε τη, δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!


Υλικά
- ½ μέτριο κόκκινο λάχανο (500γρ)
- 4 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια τεμαχισμένα
- 1 ξινόμηλο κομμένο καρέ
- 50 γρ κάσιους ή καρύδια ψημένα
Για τη βινεγκρέτ:
- 3 ΚΣ ελαιόλαδο
- 4 ΚΣ ξίδι λευκό
- 1 ΚΣ μέλι
- 1 κγ μουστάρδα
- 1 κγ αλάτι
- ½ κγ πιπέρι
- 1/8 κγ μπούκοβο
Οδηγίες
- Κόβω το λάχανο με μαχαίρι σε λεπτές φέτες ή με το μαντολίνο και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ψήνω τα κάσιους στο τηγάνι, σε μέτρια ένταση, ανακατεύοντας τα, να σκουρίνει το χρώμα τους και τα βγάζω στο πιάτο.
- Κόβω το μπέικον σε λωρίδες, τα τηγανίζω στο ίδιο τηγάνι, από όλες τις πλευρές και τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και ταμπονάρω με άλλο ένα από πα΄νω να φύγει η περίσσεια λίπους.
- Ψιλοκόβω τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω στο τηγάνι με το ξινόμηλο που έχω κόψει σε κυβάκια. Τα βγάζω σε πιάτο να κρυώσουν.
- Στο μπολ με το λάχανο ρίχνω όλα τα υλικά, τα κάσιους, το μπέικον, τα κρεμμύδια με το ξινόμηλο και τα ανακατεύω καλά.
- Σε ένα βαζάκι βάζω το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο.
- Το ανακινώ καλά να ενωθούν τα υλικά και περιχύνω το περιεχόμενο πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύοντας.
- Ιδανικά, τα αφήνω για 30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρω στη συνέχεια.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Θερμίδες: 253kcal | Υδατάνθρακες: 16γρ | Πρωτεΐνη: 5γρ | Λιπαρά: 20γρ | Κορεσμένα λιπαρά: 4γρ | Polyunsaturated Fat: 6γρ | Monounsaturated Fat: 9γρ | Ακόρεστα λίπη: 0.02γρ | Χοληστερόλη: 12mg | Νάτριο: 544mg | Κάλιο: 326mg | Φυτικές ίνες: 3γρ | Σάκχαρα: 10γρ | Βιταμίνη A: 977IU | Βιταμίνη C: 50mg | Ασβέστιο: 52mg | Σίδηρο: 1mg