Ένα εντυπωσιακό twist στο κλασικό ψωμί:
Ψωμί με κόκκινο πέστο πιπεριάς Φλωρίνης! Με αφράτη ζύμη που τυλίγεται γύρω από αρωματικό πέστο κόκκινης πιπεριάς, δημιουργεί μια γευστική εμπειρία που σαγηνεύει τις αισθήσεις.
Τέλειο για brunch, συνοδευτικό στο τραπέζι ή και μόνο του ως σνακ, αυτό το ψωμί συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα δημιουργικότητα.
Πάμε να το φτιάξουμε και να γεμίσουμε την κουζίνα μας με πλούσια αρώματα και φανταστική γεύση!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Ψωμί γεμιστό με κόκκινο πέστο πιπεριάς
Ψωμί γεμιστό με κόκκινο πέστο πιπεριάς
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
40 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
35 Λεπ.
Χρόνος αναμονής 2 Ωρ. 30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 15 Λεπ.
Πιάτο Πρόχειρο γεύμα - Σνακ
Μερίδες 12 Κομμάτια
Θερμίδες 236

Υλικά

Ζύμη:

  • 360 ml νερό ζεστό
  • 1 κ. γ. ξηρή μαγιά
  • 3 κ. σ. μέλι
  • 520 γρ αλεύρι σκληρό
  • ½ κ. γ. αλάτι

Κόκκινο πέστο:

  • 3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 κ. σ. βασιλικό
  • 25 γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 25 γρ καρύδια
  • ½ κ. γ. λευκό ξύδι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο

Γέμιση:

  • ½ κούπα κόκκινο πέστο
  • 100 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1 μικρό αυγό για επάλειψη

Οδηγίες
 

  • Στον κάδο ρίχνω το ζεστό (όχι καυτό) νερό και μέσα του διαλύω τη μαγιά, το μέλι, 3-4 κ. σ. από το αλεύρι και τα αφήνω για 10 λεπτά.
  • Ενώνω στο υπόλοιπο αλεύρι το αλάτι και τα προσθέτω σε δόσεις στον κάδο αφήνοντας τα στο τέλος να ζυμωθεί καλά για 7 λεπτά (ή 10 με το χέρι).
  • Η ζύμη είναι μαλακή και κολλώδης, την αλείφω με λίγο ελαιόλαδο, τη σκεπάζω και τη βάζω σε ζεστό μέρος να διπλασιάσει τον όγκο της (2 ώρες περίπου).[Δες τη διαδικασία ΕΔΩ]
  • Βάζω στον πολυκόφτη τις ψητές πιπεριές (χωρίς τη φλούδα) μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό, την παρμεζάνα, τα καρύδια, το λευκό ξύδι, το ελαιόλαδο και τα χτυπάω σε δόσεις καλά να γίνει το μείγμα σαν πάστα.
  • Πλάθω τη ζύμη και την ανοίγω σε ορθογώνιο σχήμα 40 x 30 εκ περίπου, και βάζω πάνω τις κουταλιές από το κόκκινο πέστο. Με τη ράχη του κουταλιού το απλώνω πάνω της αφήνοντας κενό 2 εκ περιμετρικά.
  • Πασπαλίζω την τριμμένη μοτσαρέλα πάνω στο πέστο και τυλίγω τη ζύμη σε ρολό από τη μεγάλη πλευρά της.
  • Στην άκρη αλείφω με νερό για να κολλήσει καλά και τη μεταφέρω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί. Τη σκεπάζω και την αφήνω σε ζεστό σημείο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάω το αυγό μαζί με 1 κ. σ. νερό, αλείφω τη ζύμη με αυτό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για 35 λεπτά.
  • Το βγάζω και το σερβίρω ζεστό.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 236kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 8g | Fat: 7g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 2g | Trans Fat: 0.001g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 190mg | Potassium: 89mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 130IU | Vitamin C: 4mg | Calcium: 81mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram