Πανεύκολη πολυόροφη ομελετο-πίτσα στο τηγάνι για όταν θες κάτι γρήγορο, χωρίς ζυμάρια και καθυστερήσεις!Φτιαγμένη με τορτίγιες, σε λιγότερο από 30 λεπτά έχεις μια απίθανη, λαχταριστή ομελετο-πίτσα που θα απολαύσει όλη η οικογένεια! Στρώσεις γεμάτες γεύση, ιδανική για να προσθέσεις ό,τι topping αγαπάς! Εσύ ποια γέμιση προτιμάς; Πες μου στα σχόλια και δοκίμασέ την σήμερα! Μην ξεχάσεις να τη σερβίρεις ζεστή για απόλυτη απόλαυση!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 κ. σ. γάλα
- ½ κ. γ. αλάτι
- ¼ κ. γ. πιπέρι
- 4 τορτίγιες
- 9 φέτες τυρί τόστ
- 9 φέτες ζαμπόν/ γαλοπούλα/ κοτόπουλο
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Κέτσαπ προαιρετικά για γαρνίρισμα
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μπολ τα 2 αυγά με 1 κ. σ. γάλα, ¼ κ. γ. αλάτι και 1 πρέζα πιπέρι.
- Ζεσταίνω σε μέτρια ένταση ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.
- Αφού ζεσταθεί μειώνω την ένταση σε χαμηλή και ρίχνω το μείγμα των αυγών και αμέσως βάζω πάνω τους την 1η τορτίγια.
- Απλώνω σε αυτή 3 φέτες τυρί και 3 φέτες ζαμπόν.
- Όμοια συνεχίζω με τη 2η τορτίγια που βάζω πάλι 3 φέτες τυρί και ζαμπόν και 4 φέτες ντομάτας.
- Σκεπάζω με την 3η τορτίγια με 3 φέτες τυρί και ζαμπόν.
- Τελειώνω με την 4η τορτίγια και αφού αναμείξω όπως στην αργή 2 αυγά με γάλα – αλάτι – πιπέρι, καλύπτω με αυτά την τελευταία τορτίγια από πάνω.
- Βάζω το καπάκι και μόλις ψηθεί από κάτω η τορτίγια (5 λεπτά σε χαμηλή ένταση), γυρίζω από την άλλη πλευρά (για 2-3 λεπτά).
- Σερβίρω αμέσως και γαρνίρω με κέτσαπ ή ότι άλλο θέλω!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 283kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 20g | Fat: 18g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 0.01g | Cholesterol: 151mg | Sodium: 944mg | Potassium: 218mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 426IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 280mg | Iron: 1mg