Πίτες γεμιστές με τυροκαυτερή: Η απόλυτη κόλαση!
Δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτές τις υπέροχες πίτες που σε ταξιδεύουν με την πικάντικη γεύση της τυροκαυτερής και το λιωμένο τυρί που τρέχει μόλις τις κόψεις Από την πρώτη μπουκιά θα σε μαγέψουν με τη ζωντανή γεύση της φέτας και τη δυνατή αίσθηση της καυτερής πιπεριάς.
Είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή, που ανεβάζει τη διάθεσή σου στα ύψη και σε κάνει να ανυπομονείς για την επόμενη μπουκιά. Τις φτιάχνεις εύκολα και τις απολαμβάνεις ακόμα πιο εύκολα, γιατί αυτές τις πίτες δεν θέλεις να μοιραστείς!
Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Πίτες γεμιστές με τυροκαυτερή
Πίτες γεμιστές με τυροκαυτερή
No ratings yet
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Χρόνος
Μαγειρέματος
40 Λεπ.
Χρόνος ψύξης 15 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο Πίτες
Μερίδες 6 Μερίδες
Θερμίδες 223

Υλικά

  • 155 ml νερό
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 κ. γ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 κ. σ. τυροκαυτερή δες ΕΔΩ πως να τη φτιάξεις

Οδηγίες
 

  • Για τη ζύμη ρίχνω στο μπολ το νερό, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, τα αναμιγνύω και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει. Την σκεπάζω και την αφήνω στην άκρη.
  • Με 1 κ. γ. συμπιέζω την τριμμένη μοτσαρέλα και φτιάχνω 6 μπαλίτσες.
  • Σε αντικολλητικό χαρτί απλώνω ½ κ. σ. τυροκαυτερή, στη μέση βάζω από 1 μπαλίτσα μοτσαρέλας και την καλύπτω με την υπόλοιπη ½ κ. σ. τυροκαυτερή.
  • Επαναλαμβάνω 6 φορές και τα βάζω στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Πλάθω τη ζύμη σε λουκάνικο και την κόβω σε 6 ίσα μέρη.
  • Κάθε ένα από αυτά το πλάθω σε μπαλίτσα και το ανοίγω με τον πλάστη σε διάμετρο 8-10 εκ. περίπου.
  • Τοποθετώ στη μέση από 1 δίσκο τυροκαυτερής με μοτσαρέλα (που είχα στο ψυγείο) και τον κλείνω μέσα στη ζύμη δημιουργώντας πάλι μπάλα.
  • Την ανοίγω απαλά με τα χέρια (προσέχοντας να μην ανοίξει) σε διάμετρο 8-10 εκ.
  • Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια ένταση και με ένα πινέλο αλείφω λίγο ελαιόλαδο. Βάζω την πίτα και όταν πάρει χρώμα αλείφω την πάνω πλευρά της με λάδι και την γυρίζω να πάει αυτή στη βάση.
  • Όταν πάρει κι αυτή χρώμα τη βγάζω στο πιάτο και συνεχίζω με τις υπόλοιπες (αν έχω μεγάλο τηγάνι μπορώ να τις κάνω ανά δύο).
  • Τις σερβίρω ζεστές!
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 223kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 7g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 11mg | Sodium: 190mg | Potassium: 48mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.2g | Vitamin A: 33IU | Calcium: 32mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram