ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Λαχανόπιτα χωρίς φύλλο

Σίγουρο αποτέλεσμα η εύκολη λαχανόπιτα, δεν έχει φύλλο αλλά μπόλικα αρωματικά χόρτα και φέτα.

Μπαίνει στο φούρνο και παίρνουμε ένα ταψί με τραγανή κρούστα με χορταστική γέμιση που κυριαρχεί το τυρί και τα αρώματα της φύσης.
Φτιάξε την αυτές τις μέρες που μένουμε σπίτι και όλοι θα την απολαύσουν!

Στη συνταγή χρησιμοποιούμε φέτα και γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ που με την μεστή γεύση και την τέλεια υφή της «κρατάει» μέσα στην πίτα και την νιώθουμε σε κάθε μπουκιά.
λαχανόπιτα χωρίς φύλλο
λαχανόπιτα χωρίς φύλλο
Εκτύπωση Συνταγής
5 from 1 vote
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 30 Λεπ.
Πιάτο: Κυρίως Πιάτο
Μερίδες: 12 Κομμάτια
Θερμίδες: 158kcal

Υλικά

  • 1 μέτριο λάχανο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 ΚΣ δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 3 αυγά
  • 50 γρ ρύζι καρολίνα
  • 300 γρ γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Kλασικό
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ φέτα ΔΩΔΩΝΗ
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι

Οδηγίες

  • Στην κατσαρόλα ζεσταίνω σε μέτρια-δυνατή ένταση 1 ΚΣ ελαιόλαδο και σοτάρω τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα για 2 λεπτά.
  • Κόβω το λάχανο στη μέση, αφαιρώ το κεντρικό και τα χοντρά κοτσάνια και κόβω το υπόλοιπο σε λωρίδες και έπειτα σε μικρότερα κομμάτια.
  • Τι ρίχνω σε δόσεις στην κατσαρόλα κλείνω το καπάκι και το αφήνω να μαραθεί. Συνεχίζω όμοια και με το υπόλοιπο.
  • Όταν μαραθεί όλο και εξατμιστούν τα υγρά του, το βγάζω από την εστία και το αφήνω να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά λίγο να αφρατέψουν.
  • Ρίχνω το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό Kλασικό και ανακατεύω να ενωθεί με το μείγμα.
  • Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
  • Βάζω το κρύο λάχανο από την κατσαρόλα, τον άνηθο, το μαϊντανό, το δυόσμο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω καλά το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  • Τελευταία θρυμματίζω απαλά τη φέτα ΔΩΔΩΝΗ σε μεγάλα κομμάτια και ανακατεύω ξανά.
  • Λαδώνω ελαφρά ένα πυρίμαχο σκεύος 25x35εκ, το γεμίζω με το μείγμα και ισιώνω την επιφάνεια του.
  • Ψήνω στο φούρνο, στους 180*C στις αντιστάσεις για 60 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει λίγο και σερβίρω.

· Η συνταγή έγινε σε συνεργασία με τη ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.

    ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

    Διατροφικά Στοιχεία

    Calories: 158kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 9g | Fat: 6g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 61mg | Sodium: 371mg | Potassium: 289mg | Fiber: 3g | Sugar: 5g | Vitamin A: 370IU | Vitamin C: 33mg | Calcium: 196mg | Iron: 1mg