ΚΕΙΚ ΑΛΜΥΡΟ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ & ΤΥΡΙΑ

Κέικ αλμυρό με κολοκυθάκια, μπέικον και τυριά

Αλμυρό κέικ για δεκατιανό ή συνοδευτικό στο τραπέζι με κολοκυθάκια για λαχανικά, μπέικον να δίνει ένταση στην κάθε μπουκιά και τυριά για γλύκα.

Τρώγεται ζεστή και κρύα κι αυτό μας επιτρέπει να την έχουμε φτιάξει από πιο πριν.
Ένα σνακ που μπορούμε να πάρουμε όλοι μαζί μας, στη δουλειά ή το γραφείο και να απολαύσουμε όταν το χρειαστούμε.


Φτιάξε το και στείλε τη φωτογραφία του στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!

Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια λαχανικά μπέικον και τυριά
Αλμυρό κέικ με κολοκυθάκια λαχανικά μπέικον και τυριά
Εκτύπωση Συνταγής
4.5 from 6 votes
Χρόνος Προετοιμασίας20 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος50 Λεπ.
Χρόνος Αναμονής1 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος1 Ωρ. 10 Λεπ.
Πιάτο: Πρόχειρο γεύμα
Μερίδες: 10 Κομμάτια
Θερμίδες: 268kcal

Εξοπλισμός

  • Μια φόρμα του κέικ στρογγυλή διαμέτρου 22 εκ ή ορθογώνια 11x22εκ.

Συστατικά

  • 300 γρ κολοκυθάκια τριμμένα
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ μπέικον τεμαχισμένα καρέ
  • 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα πλήρες ή light σε θερμοκρασία δωματίου
  • 60 γρ κασέρι τριμμένο
  • 60 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κγ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κγ ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 60 ml σπορέλαιο

Οδηγίες

  • Τρίβω στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας τα κολοκυθάκια, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω με ½ κγ και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους.
  • Κόβω το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρω σε μέτρια-δυνατή ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνουν τραγανά ανακατεύοντας τα (δεν χρειάζεται καθόλου ελαιόλαδο). Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τα αυγά και τα χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν.
  • Προσθέτω το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύω.
  • Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα.
  • Στραγγίζω τα κολοκυθάκια απλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά και το μπέικον.
  • Ανακατεύω το υλικά ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα βάζω σε φόρμα 11x22 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 50 λεπτά.
  • Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω στην πιατέλα.
  • Φυλάσσεται στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 268kcal | Carbohydrates: 22g | Protein: 10g | Fat: 15g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 67mg | Sodium: 256mg | Potassium: 338mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 260IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 218mg | Iron: 2mg