- Τρίβω στον χοντρό τρίφτη της ντομάτας τα κολοκυθάκια, τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζω με ½ κγ και τα αφήνω να στραγγίξουν τα υγρά τους. 
- Κόβω το μπέικον σε τετραγωνάκια και το σοτάρω σε μέτρια-δυνατή ένταση σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να γίνουν τραγανά ανακατεύοντας τα (δεν χρειάζεται καθόλου ελαιόλαδο). Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν. 
- Σε ένα μεγάλο μπολ σπάω τα αυγά και τα χτυπάω με το μίξερ να αφρατέψουν. 
- Προσθέτω το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύω. 
- Ενώνω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνω εναλλάξ με το γάλα, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα άλευρα. 
- Στραγγίζω τα κολοκυθάκια απλά να φύγουν τα πολλά υγρά τους και τα ρίχνω στο μείγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά και το μπέικον. 
- Ανακατεύω το υλικά ίσα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και τα βάζω σε φόρμα 11x22 εκ. βουτυρωμένη και αλευρωμένη. 
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, στους 180*C για 50 λεπτά. 
- Βγάζω από το φούρνο, αφήνω να κρυώσει 10 λεπτά και ξεφορμάρω στην πιατέλα. 
- Φυλάσσεται στο ψυγείο σε κλειστό σκεύος.