Γρήγορες και εύκολες φλογέρες με γεύση πίτσα στο φούρνο που θα σε τρελάνουν! Τραγανό τυρένιο φύλλο κρούστας που σπάει και γεμίζει το στόμα με λιωμένο τυρί, σάλτσα ντομάτας και πικάντικο μπέικον. Σαν να τρως πίτσα σε ρολάκι κι όλα αυτά σε μόλις 30 λεπτά και στο φούρνο, win-win! Ψήθηκες; Ψήσε τα και δημοσίευσε τη φωτογραφία του στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 7 φύλλα κρούστας
- 190 γρ ανάμικτα κίτρινα μαλακά τυριά ένταμ, γκούντα, κασέρι, έμενταλ κλπ τριμμένα
- 100 γρ σκληρό τυρί παρμεζάνα, κεφαλοτύρι τριμμένο
- 5 φέτες μπέικον ή ζαμπόν ή γαλοπούλα κομμένες καρέ
- 180 ml σάλτσα ντομάτας για πίτσα δες πως να τη φτιάξεις ΕΔΩ
- ½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
- ½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 80 γρ φρυγανιά τριμμένη
- Λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Κόβω το μπέικον σε τετράγωνα κομματάκια, ζεσταίνω το τηγάνι σε μέτρια ένταση, τα ρίχνω ανακατεύοντας ενδιάμεσα μέχρι να γίνουν τραγανά και να σκουρύνει το χρώμα τους.
- Τα βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και τα αφήνω να κρυώσουν.
- Σε μπολ ρίχνω τα κίτρινα τυριά, 50 γρ από το σκληρό τυρί, το μπέικον, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και τη σάλτσα πίτσας, ανακατεύοντας τα καλά να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
- Απλώνω στον πάγκο 7 φύλλα κρούστας και τα κόβω κατά μήκος της μικρότερης πλευράς τους σε τρία ίσα μέρη (λωρίδες).
- Παίρνω 1 κουταλιά σούπας από τη γέμιση, τη βάζω στην μια άκρη στη μέση και με ένα πινέλο αλείφω με νερό (ή ελαιόλαδο) το υπόλοιπο φύλλο.
- Αφού τυλίξω 2-3 φορές σε ρολάκι από την άκρη, να κλείσει καλά η γέμιση, διπλώνω δεξιά-αριστερά το φύλλο προς τα μέσα.
- Συνεχίζω το τύλιγμα σε ρολό μέχρι να τελειώσει το φύλλο φροντίζοντας να κλείσει καλά η άκρη του και το τοποθετώ σε λαδόκολλα στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω.*
- Συνεχίζω με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα ρολάκια.
- Σε ένα πιάτο ενώνω την τριμμένη φρυγανιά με 50 γρ τριμμένο σκληρό τυρί και ένα – ένα ρολάκι, το αλείφω εξωτερικά με το πινέλο με ελαιόλαδο και το κυλάω στη φρυγανιά φροντίζοντας να καλυφθεί παντού με αυτή.
- Το βάζω πίσω στο ταψί προσέχοντας πάντα η ένωση του φύλλου να τοποθετηθεί από την κάτω μεριά για να μην ανοίξει κατά το ψήσιμο.
- Συνεχίζω όμοια με τα υπόλοιπα.
- Τα ραντίζω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 220°C, στον αέρα, για 10-15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα).
- Τα σερβίρω αμέσως συνοδεύοντας τα με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα.
ΤΙΠΣ:
- Επειδή σε κάποια βγαίνει η γέμιση, είναι προτιμότερο κάθε λωρίδα να την αλείψω με νερό (ή ελαιόλαδο) και να τη διπλώσω πρώτα στη μέση. Έπειτα με τον ίδιο τρόπο με πριν, βάζω στην άκρη από 1 κουταλιά σούπας γέμιση, ρολάρω 2-3 φορές, διπλώνω δεξιά-αριστερά προς τα μέσα και συνεχίζω το ρολάρισμα μέχρι το τέλος.
- Για πιο «ελαφρύ» αποτέλεσμα χρησιμοποιώ νερό να αλείψω τα φύλλα, μπορώ να χρησιμοποιήσω και ελαιόλαδο.
- Με τον ίδιο τρόπο γίνονται και τηγανιτά (δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση να τα ραντίσω από πάνω με ελαιόλαδο).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 147kcal | Carbohydrates: 14g | Protein: 7g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 365mg | Potassium: 83mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 168IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 134mg | Iron: 1mg