Το ορεκτικό που μόλις φτάσει στο τραπέζι εξαφανίζεται, δεν είναι άλλο από τη φέτα σαγανάκι!Σε όλες τις εκδοχές της είναι άκρως απολαυστική, αλλά όταν δεν θέλει πολλά-πολλά, ούτε φύλλο, ούτε προετοιμασία, γίνεται και πιο ελαφριά στο φούρνο αλλά σου δίνει την αίσθηση της τηγανιτής, τότε σου λύνει τα χέρια και μπορείς να τη φτιάχνεις πιο συχνά, σε απρόοπτες επισκέψεις ή λιγούρες.Τραγανή κρούστα από καβουρδισμένο σουσάμι, γλυκό μέλι να λιώνει και να ενώνεται με τη ζεστή φέτα και να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο. Η αλήθεια είναι ότι δεν αντέχει πάνω από 5 λεπτά αφού σερβιριστεί, είναι σαν μαγνήτης και αν δεν είσαι σε ετοιμότητα, δεν πρόκειται να προλάβεις ούτε μπουκιά.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 200 γρ φέτα
- 25 γρ φρυγανιά τριμμένη
- 25 γρ σουσάμι ωμό
- 1 αυγό
- 80 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κγ ελαιόλαδο
- Μέλι ή πετιμέζι για γαρνίρισμα προαιρετικά
Οδηγίες
- Σε ένα πιάτο αναμιγνύω τη φρυγανιά με το σουσάμι.
- Σε άλλο πιάτο χτυπάω το αυγό και σε ένα τρίτο πιάτο βάζω το αλεύρι.
- Στραγγίζω και ταμπονάρω καλά με απορροφητικό χαρτί ένα κομμάτι φέτας περίπου 200 γρ και πάχους 1 εκ.
- Το περνάω από το αλεύρι φροντίζοντας να καλύψει και τις 6 πλευρές του.
- Έπειτα το βουτάω στο χτυπημένο αυγό και τέλος στο μείγμα φρυγανιάς-σουσαμιού( χωρίς να μείνουν κενά).
- Το τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και ψεκάζω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 250°C, στον αέρα για 13-15 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.
- Βγάζω, ραντίζω με μέλι ή πετιμέζι και σερβίρω αμέσως!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 287kcal | Carbohydrates: 23g | Protein: 12g | Fat: 16g | Saturated Fat: 8g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 632mg | Potassium: 109mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 271IU | Calcium: 328mg | Iron: 3mg