Αφράτη καραμελωμένη σφολιάτα τυλίγει το μήλο και δημιουργεί δαχτυλίδια μήλου που κάθε μπουκιά σε στέλνει στον παράδεισο!Ατομικό γλυκάκι, ιδανικό για την εποχή με το άρωμα της κανέλας που απογειώνει το μήλο και βουτυρένια σφολιάτα γίνονται ένα στο στόμα. Τώρα που το απόγευμα ζητάμε κάτι γλυκό, εύκολο και για κέρασμα αν περιμένουμε φίλους στο σπίτι.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας (420γρ)
- 2 μεγάλα μήλα
- 150 γρ ζάχαρη
- ¼ κγ κανέλα σκόνη
- ½ λεμόνι
- 1 ΚΣ γάλα για επάλειψη
Οδηγίες
- Καθαρίζω ένα-ένα τα μήλα και τα κόβω σε χοντρές ροδέλες (πάχους 1 εκ περίπου). Κάθε μήλο βγάζει 4 φέτες.
- Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ διαμέτρου 3,8 εκ κόβω στο κέντρο κάθε φέτας μήλου.
- Μια-μια φέτα την αλείφω με λεμόνι και τη βουτάω σε ένα πιάτο που έχω ανακατέψει με 100 γρ ζάχαρη και ¼ κγ κανέλα (ακουμπάω τις δυο πλευρές και το πλαϊνό τους).
- Ανοίγω το φύλλο κρούστας και κόβω σε λωρίδες πάχους 1 εκ κατά μήκος της μικρότερης πλευράς. Έπειτα τις λωρίδες τις κόβω και στη μέση.
- Παίρνω μια-μια τις λωρίδες σφολιάτας και τις τυλίγω γύρω από το μήλο τεντώνοντας τις ελαφρά και φροντίζοντας να καλύπτει λίγο η μια λωρίδα τη άλλη.
- Το αφήνω πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και συνεχίζω με τις υπόλοιπες φέτες.
- Όταν μπουν όλα στο ταψί, τα αλείφω με γάλα και τα πασπαλίζω ένα-ένα με ½ κγ ζάχαρη από πάνω.
- Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει, να πάρει χρυσαφί χρώμα και να καραμελώσει η σφολιάτα.
- Βγάζω και σερβίρω αμέσως!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 270kcal | Carbohydrates: 49g | Protein: 4g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 416mg | Potassium: 73mg | Fiber: 2g | Sugar: 29g | Vitamin A: 35IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 8mg | Iron: 1mg