Cinnamon roll pancakes: δύο αγαπημένες απολαύσεις σε ένα λαχταριστό πιάτο!Αυτά τα pancakes συνδυάζουν τη φανταστική αφράτη υφή των κλασικών pancakes με τα αρωματικά μπαχαρικά του φθινοπώρου, όπως η κανέλα, προσφέροντας την εμπειρία ενός cinnamon roll σε κάθε μπουκιά. Ιδανικά για να τα συνδυάσεις με ένα ζεστό τσάι ή καφέ, είναι το τέλειο συνοδευτικό για τις μέρες που θες να χαλαρώσεις άνετα στον καναπέ σου.Απλά απόλαυσέ τα και νιώσε τη ζεστασιά και την άνεση του φθινοπώρου να σε τυλίγει. Ένα απόλυτα χουχουλιάρικο και απολαυστικό πρωινό που θα λατρέψεις!Έφτιαξες τη συνταγή; Μην ξεχάσεις να μοιραστείς τις φωτογραφίες σου με το @paxxigr για να μπορέσω να δω τις δημιουργίες σου!
Υλικά
Για τα pancakes:
- 235 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
- 4 ΚΣ ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- ½ κ. γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 280 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ καστανή ζάχαρη
- ½ κ. σ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
Icing:
- 100 γρ κρέμα τυρί
- 2 κ. σ. ζαχαρούχο γάλα
- 1-2 κ. γ. γάλα
Οδηγίες
- Για τα pancakes σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα το αυγό με το γάλα. Προσθέτω τη βανίλια και τα άλευρα (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι). Αφήνω το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω πολύ καλά να γίνουν ένα μείγμα, το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το αλάτι. Τα μεταφέρω σε κορνέ.
- Για να ψήσω τα pancakes βάζω ένα μικρό τηγανάκι στην εστία, σε μέτρια ένταση με ¼ κ. γ. βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο και έχει πιάσει τη θερμοκρασία το σκεύος με το scoop του παγωτού, παίρνω από το μείγμα και ρίχνω στη μέση να απλωθεί (γυρίζω με το χερούλι του τηγανιού, για να γίνει στρογγυλό).
- Με το κορνέ δημιουργώ σπείρα με το μείγμα ξεκινώντας από το κέντρο του pancake.
- Μετά από 1 ½ -2 λεπτά, έχει βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια και με μια επίπεδη σπάτουλα να ξεκολλάω από κάτω το pancake, τότε είναι έτοιμο και το γυρίζω και από τη άλλη πλευρά.
- Όταν ετοιμαστεί το βγάζω στο πιάτο και συνεχίζω με τα υπόλοιπα.
- Για το icing ανακατεύω την κρέμα τυρί με το ζαχαρούχο και λίγο γάλα (τόσο ώστε να έχει την πυκνότητα που θέλω) να γίνουν σαν μέτρια κρέμα.
- Σερβίρω στα πιάτα τα pancakes και γαρνίρω από πάνω με το icing σε γραμμές (μπορώ να πασπαλίσω και με λίγη κανέλα από πάνω).
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 339kcal | Carbohydrates: 53g | Protein: 6g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Trans Fat: 0.2g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 125mg | Potassium: 284mg | Fiber: 1g | Sugar: 29g | Vitamin A: 430IU | Vitamin C: 0.1mg | Calcium: 154mg | Iron: 2mg