Ξέρω, ξέρω αλλά δεν γινόταν να μην τα φτιάξω, μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα τελευταία. Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε, αυτός ο συνδυασμός πίτσας στο γλυκό του, που κόβεις τη ζύμη και από μέσα βγαίνει ζεστή, ζεστή η πραλίνα με το μασκαρπόνε και γεμίζουν τον ουρανίσκο ηδονή.
Είναι φανταστικά και πανεύκολα αρκεί να έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη (που μπορούμε να συντηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες), βγάζουμε, γεμίζουμε, ψήνουμε και απογειωνόμαστε!
Φτιάξε το και δημοσίευσε τη φωτογραφία σου στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε
Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε
5 from 1 vote
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπτά
Χρόνος
Μαγειρέματος
15 Λεπτά
Χρόνος αναμονής 2 Ώρες
Συνολικός
Χρόνος
45 Λεπτά
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 2 Κομμάτια
Θερμίδες 969

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ
  • Κουζινομηχανή ή μπολ

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 265 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml γάλα ζεστό όχι καυτό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 8 γρ ξηρή μαγιά (1 φακελάκι) ή 25 γρ (1 κύβο) φρέσκια νωπή μαγιά
  • 1/8 κγ αλάτι
  • ½ κγ ελαιόλαδο για επάλειψη

Για τη γέμιση:

  • 4 ΚΣ γεμάτες κρέμα τυρί μασκαρπόνε
  • 3 ΚΣ πραλίνα φουντουκιού δες ΕΔΩ πώς να την φτιάξεις

Γαρνίρισμα:

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες
 

  • Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το ζεστό γάλα, ½ ΚΣ ζάχαρη, τη μαγιά και τα διαλύω.
  • Προσθέτω 3-4 ΚΣ αλεύρι, ανακατεύω να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.
  • Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια το μείγμα.
  • Ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω με το αλεύρι που έχω ενώσει πρώτα μαζί με το αλάτι.
  • Βάζω τον κάδο στην κουζινομηχανή με τον γάντζο και ρίχνω το παραπάνω μείγμα σταδιακά αναδεύοντας.
  • Αφήνω να ζυμωθεί καλά σε μέτρια-δυνατή ένταση για 7 λεπτά (συν άλλα 3 λεπτά αν ζυμώσω με το χέρι).
  • Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει το μείγμα τον όγκο του για περίπου 2 ώρες (ή μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία, σβηστό με το φως αναμμένο).
  • Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνω λίγο φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο, δημιουργώ μια μπάλα και την χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.
  • Πλάθω κάθε ένα από αυτά όμοια σε μπάλα.
  • Ανοίγω το πρώτο με τον πλάστη ή τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζω το δεύτερο με πετσέτα να μην ξεραθεί.
  • Βάζω στη μια άκρη του 2 ΚΣ από το μασκαρπόνε και πάνω ου 1 ½ ΚΣ πραλίνα φουντουκιού την οποία απλώνω πάνω στο τυρί.
  • Παίρνω την άλλη άκρη της ζύμης και τη διπλώνω σε μισοφέγγαρο, να καλύψει τη γέμιση.
  • Κλείνω καλά τις άκρες της ζύμης για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο (μπορώ να αλείψω με ένα πινέλο λίγο νερό για να κολλήσουν καλύτερα).
  • Μεταφέρω το καλτσόνε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και φτιάχνω το δεύτερο.
  • Τα αλείφω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C στον αέρα για 15 λεπτά, να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, σερβίρω αμέσως και γαρνίρω κοσκινίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 969kcal | Carbohydrates: 126g | Protein: 24g | Fat: 40g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 234mg | Potassium: 435mg | Fiber: 5g | Sugar: 22g | Vitamin A: 663IU | Calcium: 254mg | Iron: 7mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram