ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ

Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε

Ξέρω, ξέρω αλλά δεν γινόταν να μην τα φτιάξω, μου έχουν γίνει έμμονη ιδέα τελευταία. Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε, αυτός ο συνδυασμός πίτσας στο γλυκό του, που κόβεις τη ζύμη και από μέσα βγαίνει ζεστή, ζεστή η πραλίνα με το μασκαρπόνε και γεμίζουν τον ουρανίσκο ηδονή.
Είναι φανταστικά και πανεύκολα αρκεί να έχουμε ετοιμάσει τη ζύμη (που μπορούμε να συντηρήσουμε στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες), βγάζουμε, γεμίζουμε, ψήνουμε και απογειωνόμαστε!
Φτιάξε το και δημοσίευσε τη φωτογραφία σου στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας tag @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Πολλά από τα σκεύη που χρησιμοποιώ μπορείς να τα βρεις στο PAXXISHOP
Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε
Καλτσόνε με σοκολάτα και μασκαρπόνε
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας30 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος15 Λεπ.
Χρόνος αναμονής2 Ωρ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Γλυκά
Μερίδες: 2 Κομμάτια
Θερμίδες: 969kcal

Εξοπλισμός

  • Ταψί 30x40 εκ
  • Κουζινομηχανή ή μπολ

Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 265 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 ml γάλα ζεστό όχι καυτό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 8 γρ ξηρή μαγιά (1 φακελάκι) ή 25 γρ (1 κύβο) φρέσκια νωπή μαγιά
  • 1/8 κγ αλάτι
  • ½ κγ ελαιόλαδο για επάλειψη

Για τη γέμιση:

  • 4 ΚΣ γεμάτες κρέμα τυρί μασκαρπόνε
  • 3 ΚΣ πραλίνα φουντουκιού δες ΕΔΩ πώς να την φτιάξεις

Γαρνίρισμα:

  • Άχνη ζάχαρη

Οδηγίες

  • Στο κάδο της κουζινομηχανής ρίχνω το ζεστό γάλα, ½ ΚΣ ζάχαρη, τη μαγιά και τα διαλύω.
  • Προσθέτω 3-4 ΚΣ αλεύρι, ανακατεύω να γίνει ένας ελαφρύς χυλός.
  • Αφήνω 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να βγάλει φουσκάλες στην επιφάνεια το μείγμα.
  • Ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω με το αλεύρι που έχω ενώσει πρώτα μαζί με το αλάτι.
  • Βάζω τον κάδο στην κουζινομηχανή με τον γάντζο και ρίχνω το παραπάνω μείγμα σταδιακά αναδεύοντας.
  • Αφήνω να ζυμωθεί καλά σε μέτρια-δυνατή ένταση για 7 λεπτά (συν άλλα 3 λεπτά αν ζυμώσω με το χέρι).
  • Σκεπάζω και αφήνω σε ζεστό σημείο να διπλασιάσει το μείγμα τον όγκο του για περίπου 2 ώρες (ή μέσα σε προθερμασμένο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία, σβηστό με το φως αναμμένο).
  • Βγάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώνω λίγο φέρνοντας τις άκρες προς το κέντρο, δημιουργώ μια μπάλα και την χωρίζω σε δύο ίσα μέρη.
  • Πλάθω κάθε ένα από αυτά όμοια σε μπάλα.
  • Ανοίγω το πρώτο με τον πλάστη ή τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα και σκεπάζω το δεύτερο με πετσέτα να μην ξεραθεί.
  • Βάζω στη μια άκρη του 2 ΚΣ από το μασκαρπόνε και πάνω ου 1 ½ ΚΣ πραλίνα φουντουκιού την οποία απλώνω πάνω στο τυρί.
  • Παίρνω την άλλη άκρη της ζύμης και τη διπλώνω σε μισοφέγγαρο, να καλύψει τη γέμιση.
  • Κλείνω καλά τις άκρες της ζύμης για να μην φύγει η γέμιση κατά το ψήσιμο (μπορώ να αλείψω με ένα πινέλο λίγο νερό για να κολλήσουν καλύτερα).
  • Μεταφέρω το καλτσόνε πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί και φτιάχνω το δεύτερο.
  • Τα αλείφω από πάνω με λίγο ελαιόλαδο με ένα πινέλο.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C στον αέρα για 15 λεπτά, να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Τα βγάζω από το φούρνο, σερβίρω αμέσως και γαρνίρω κοσκινίζοντας λίγη άχνη ζάχαρη.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 969kcal | Carbohydrates: 126g | Protein: 24g | Fat: 40g | Saturated Fat: 14g | Cholesterol: 45mg | Sodium: 234mg | Potassium: 435mg | Fiber: 5g | Sugar: 22g | Vitamin A: 663IU | Calcium: 254mg | Iron: 7mg
2020-10-20T20:49:10+03:0020 Οκτωβρίου 2020|Ατομικά, Γλυκά, ΣΥΝΤΑΓΕΣ|