Αλμυρά μπισκότα με φέτα, αρωματισμένα με ρίγανη και κουρκουμά, εύκολα και απλά με προετοιμασία 10 λεπτών για να συνοδεύσουμε το ποτό μας ή ένα πλατό αλλαντικών.Χωρίς δυσκολία φτιάχνουμε τη ζύμη, την κόβουμε σε ροδέλες και ψήνουμε! Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά και μπαχαρικά φτιάχνοντας νέους διαφορετικούς γευστικούς συνδυασμούς.Γραβιέρα με πάπρικα για πιο καπνιστή γεύση στα μπισκότα, ροκφόρ με πιπέρι cayenne για όσους αγαπούν τα μπλε τυριά.Έφτιαξες τη συνταγή; Δημοσίευσε τη φωτογραφία της στο story σου στο Facebook ή στο Instagram κάνοντας mention @paxxigr και μπορεί να τη δεις στα stories του PAXXI!
Υλικά
- 65 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 20 γρ πούδρα αμυγδάλου
- 1 κγ ρίγανη
- ½ κγ κουρκουμά
- 1 κγ μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα πιπέρι
- 75 γρ φέτα τριμμένη
- 40 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Οδηγίες
- Ρίχνω στον πολυκόφτη το αλεύρι με την πούδρα αμυγδάλου, τη ρίγανη, τον κουρκουμά, τη σόδα, το πιπέρι και τα ανακατεύω.
- Προσθέτω τη φέτα, το βούτυρο και τα χτυπάω καλά να γίνει μια ζύμη.
- Τη μεταφέρω πάνω σε μεμβράνη, την πλάθω σφιχτά σε λουκάνικο, την τυλίγω με τη μεμβράνη και τη βάζω στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Αφαιρώ τη μεμβράνη και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το ρολό σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Τις βάζω σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τις ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις για 13- 15 λεπτά.
- Βγάζω τα αφήνω να κρυώσουν και τα σερβίρω μαζί με ένα ποτό ή σε πλατό αλλαντικών και τυριών.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 84kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 2g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 237mg | Potassium: 17mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 133IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 45mg | Iron: 1mg