Πίτσα στη στιγμή με μια εναλλακτική- εύκολη ζύμη με γιαούρτι και την πιο απλή αρωματική γέμιση.
Για την στιγμή που θέλουμε να απολαύσουμε γρήγορη, ελαφριά πίτσα χωρίς πολλά υλικά και φούσκωμα ζύμης.
Τα μυρωδικά και το γαλοτύρι της προσθέτουν μοναδική γεύση.
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
12 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
40 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
- 155 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 240 γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 1 πρέζα αλάτι
Για την γέμιση:
- 4 ΚΣ σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 7 ΚΣ γαλοτύρι
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- ρίγανη
- φρέσκο βασιλικό, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι και το γιαούρτι.
- Τα ανακατεύω είτε με μαρίζ είτε με τα χέρια δημιουργώντας μια απαλή ζύμη σε μπάλα.
- Λαδώνω ένα ταψί διαμέτρου 25-28 εκ και ανοίγω τη ζύμη μέσα του, σιγά σιγά από το κέντρο προς τις άκρες. Αν χρειαστεί πασπαλίζω με αλεύρι για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
- Απλώνω από πάνω τη σάλτσα ντομάτας.
- Ρίχνω σποραδικά πρώτα περιμετρικά και έπειτα στο κέντρο τις κουταλιές με το γαλότυρι (δεν τις απλώνω).
- Ενδιάμεσα βάζω τις ροδέλες τις ντομάτας και ραντίζω με λίγη ρίγανη.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200*C για 30 λεπτά (μετά τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζω με αλουμινόχαρτο).
- Βγάζω από το φούρνο, κόβω σε κομμάτια και σερβίρω.