Σουμάδα, το ποτό της χαράς και της γιορτής με το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, παγωμένο ή μη ανάλογα την εποχή.
Το προσφέρουμε σε γάμους και αρραβώνες, κιτρινωπό στο μπουκάλι που όταν το αραιώσουμε γίνεται λευκό.
Το προσφέρουμε σε γάμους και αρραβώνες, κιτρινωπό στο μπουκάλι που όταν το αραιώσουμε γίνεται λευκό.
Υλικά
- 500 ml νερό
- 330 γρ ζάχαρη
- 350 ml γάλα αμυγδάλου δες ΕΔΩ πώς να το φτιάξεις
- ¼ κγ εσάνς πικραμύγδαλου
Οδηγίες
- Φτιάχνω το γάλα αμυγδάλου.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου , ανακατεύω και αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν.
- Αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την πυκνότητα σιροπιού.
- Τότε προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύω για τελευταία φορά και βγάζω από τη φωτιά.
- Βάζω το ρόφημα σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
- Τα κλείνω με το καπάκι και τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
- Σερβίρω με παγάκια κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου ανάλογα την εποχή, αραιώνοντας την με νερό και 1,5 εκ σουμάδα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 1326kcal | Carbohydrates: 331g | Protein: 2g | Fat: 4g | Sodium: 483mg | Fiber: 1g | Sugar: 330g | Calcium: 435mg