Σουμάδα, το ποτό της χαράς και της γιορτής με το χαρακτηριστικό λευκό χρώμα, παγωμένο ή μη ανάλογα την εποχή.


Το προσφέρουμε σε γάμους και αρραβώνες, κιτρινωπό στο μπουκάλι που όταν το αραιώσουμε γίνεται λευκό.
Γιορτινή Σουμάδα
Γιορτινή Σουμάδα
5 from 2 votes
Χρόνος
Προετοιμασίας
30 Λεπ.
Συνολικός
Χρόνος
30 Λεπ.
Πιάτο Ρόφημα
Μερίδες 1 Φιάλη 600 ml
Θερμίδες 1326

Υλικά

  • 500 ml νερό
  • 330 γρ ζάχαρη
  • 350 ml γάλα αμυγδάλου δες ΕΔΩ πώς να το φτιάξεις
  • ¼ κγ εσάνς πικραμύγδαλου

Οδηγίες
 

  • Φτιάχνω το γάλα αμυγδάλου.
  • Σε μια κατσαρόλα ρίχνω το νερό, τη ζάχαρη και το γάλα αμυγδάλου , ανακατεύω και αφήνω σε μέτρια ένταση να βράσουν.
  • Αφαιρώ τον αφρό με ένα κουτάλι και συνεχίζω το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την πυκνότητα σιροπιού.
  • Τότε προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου, ανακατεύω για τελευταία φορά και βγάζω από τη φωτιά.
  • Βάζω το ρόφημα σε αποστειρωμένα μπουκάλια και τα αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσουν.
  • Τα κλείνω με το καπάκι και τα αποθηκεύω στο ψυγείο.
  • Σερβίρω με παγάκια κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου ανάλογα την εποχή, αραιώνοντας την με νερό και 1,5 εκ σουμάδα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 1326kcal | Carbohydrates: 331g | Protein: 2g | Fat: 4g | Sodium: 483mg | Fiber: 1g | Sugar: 330g | Calcium: 435mg