Όταν γυρίζω στην αγορά βρίσκω φρέσκα υλικά και θυμάμαι συνταγές που έχω καιρό να κάνω. Βρήκα προχθές αυτά τα βιολογικά προϊόντα και είπα να κάνω μια πεντανόστιμη σαλάτα με βάση τα ψητά παντζάρια μαζί με φέτα από πάνω… ελπίζω να σ’ αρέσει!





[bsa_pro_ad_space id=4]

ΜΕΡΙΔΕΣ:
2

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10  ΛΕΠΤΑ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
55  ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 3 παντζάρια, κομμένα στα8
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 8 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 30 ml (1 σφηνάκι) κόκκινο ξύδι
  • 4 ξερές καυτερές πιπερίτσες ολόκληρες ή 1 κ. γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • φύλλα δυόσμου, για γαρνίρισμα

Για τη βινεγκρέτ:

  • φρέσκο χυμό ½ πορτοκαλιού
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένω καλά τα παντζάρια, τα κόβω σε 8 κομμάτια και τα βάζω σε πυρίμαχο σκεύος.
  2. Σπάω τα σκόρδα και τα ρίχνω από πάνω τους. Ραντίζω με ελαιόλαδο, ξύδι, προθέτω τις πιπερίτσες και συνεχίζω με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  3. Σκεπάζω το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200* C
  4. για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά (δοκιμάζω τρυπώντας τα με ένα μαχαίρι, κι αν βγει εύκολα είναι έτοιμα).
  5. Βγάζω από το φούρνο, αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζω τη θρυμματισμένη φέτα, τα φύλλα δυόσμου και τη βινεγκρέτ πάνω τους.
  6. Σερβίρω αμέσως.

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΗΝ!