Παραδοσιακό ρυζόγαλο το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.


Όλοι φαντάζομαι έχουμε δοκιμάσει από κάποια γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε γλυκό.
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς
4.32 from 192 votes
Χρόνος
Μαγειρέματος
20 Λεπτά
Συνολικός
Χρόνος
20 Λεπτά
Πιάτο Γλυκά
Μερίδες 2 Άτομα
Θερμίδες 547

Υλικά

  • 200 ml νερό
  • 100 γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 720 ml γάλα
  • 60 γρ ζάχαρη
  • 1 ½ ΚΣ κόρν φλάουρ
  • 30 ml γάλα
  • 1 βανίλια
  • λίγη κανέλα για γαρνίρισμα

Οδηγίες
 

  • Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.
  • Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.
  • Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.
  • Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
  • Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.
  • Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ - ΜΟΙΡΑΣΕ ΤΟ!

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Calories: 547kcal | Carbohydrates: 93g | Protein: 15g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 38mg | Sodium: 168mg | Potassium: 533mg | Fiber: 1g | Sugar: 49g | Vitamin A: 583IU | Calcium: 424mg | Iron: 2mg

ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ;

Βάλε tag @paxxigr #paxxigr #Paxxi_Fans σε Facebook & Instagram