Go Back
Print
Recipe Image
Notes
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Το ρυζόγαλο της γιαγιάς
Παραδοσιακό ρυζόγαλο το γρήγορο γλύκισμα που μας βγάζει από τη δύσκολη θέση όταν θέλουμε κάτι με ελάχιστα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας.
Όλοι φαντάζομαι έχουμε δοκιμάσει από κάποια γιαγιά μας όταν ήμασταν μικροί και ζητούσαμε γλυκό.
Εκτύπωση Συνταγής
4.32
from
192
votes
Χρόνος Μαγειρέματος
20
Λεπτά
Λεπ.
Συνολικός Χρόνος
20
Λεπτά
Λεπ.
Πιάτο:
Γλυκά
Μερίδες:
2
Άτομα
Θερμίδες:
547
kcal
Συστατικά
200
ml
νερό
100
γρ ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
720
ml
γάλα
60
γρ ζάχαρη
1 ½
ΚΣ κόρν φλάουρ
30
ml
γάλα
1
βανίλια
λίγη κανέλα
για γαρνίρισμα
Οδηγίες
Βάζω τα 200 ml νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, μόλις βράσει ρίχνω το ρύζι και αφήνω να μισοψηθέι και να εξατμιστεί το νερό.
Προσθέτω το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνω τη μισή ποσότητα της ζάχαρης (30 γρ) ανακατεύοντας απαλά.
Όταν βράσει το γάλα για 2 – 3 λεπτά προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη (30 γρ) και τη βανίλια.
Αφού διαλύσω σε ένα μπολάκι με 30 ml κρύο γάλα το κόρν φλάουρ, προσθέτω το μείγμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας να πάει παντού.
Συνεχίζω το απαλό ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα, σαν κρέμα και να καλύπτει το πίσω μέρος της κουτάλας.
Σερβίρω ζεστό ή κρύο, πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα.
ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!
Διατροφικά Στοιχεία
Calories:
547
kcal
|
Carbohydrates:
93
g
|
Protein:
15
g
|
Fat:
12
g
|
Saturated Fat:
7
g
|
Cholesterol:
38
mg
|
Sodium:
168
mg
|
Potassium:
533
mg
|
Fiber:
1
g
|
Sugar:
49
g
|
Vitamin A:
583
IU
|
Calcium:
424
mg
|
Iron:
2
mg