Εντυπωσιακός και πανεύκολος σολομός με ντοματίνια!
[bsa_pro_ad_space id=4]
ΜΕΡΙΔΕΣ:
2 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ:
35 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
45 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ
- 2 φιλέτα σολομού (δέρμα κάτω)
- περίπου 180 γρ έτοιμο φύλλο κρούστας (σφολιατα)
Για την πάστα ελιάς:
- 20 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- λίγο ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. κουκουνάρι
- 3 κλαδάκια βασιλικού + έξτρα για σερβίρισμα
- 1 ντοματίνι
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ μοτσαρέλα για πίτσα
- 10 – 12 ντοματίνια στο κλαδί
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβω την σφολιάτα σε δύο ίσα μέρη. Λαδώνω το ταψί και την βάζω μέσα.
- Τοποθετώ πάνω στο κάθε φύλλο από ένα φιλέτο σολομού σε το δέρμα προς τα κάτω.
- Για να φτιάξω την πάστα ελιάς βάζω στο μούλτι τις ελιές, το κουκουνάρι, το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το ντοματίνι και τα αλέθω να γίνουν αλοιφή.
- Προσθέτω 2 – 3 κ. σ. από την πάστα πάνω στον κάθε σολομό.
- Τοποθετώ κατά μήκος του 4 – 5 κυβάκια μοτσαρέλα και 10 – 12 ντοματίνια στο κλαδί.
- Πασπαλίζω με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180*C για 30 – 40 λεπτά.
- Σερβίρω γαρνίροντας με λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.