Μπισκότο με σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι στο ταψί: μια γευστική εμπειρία που δεν θες να χάσεις! Πορτοκάλι και σοκολάτα ενωμένα σε ένα κολασμένο μπισκότο! Μην χάνεις χρόνο! Μοίρασε κουτάλια και ξεκινήστε!
Υλικά
- 125 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 30 γρ ζάχαρη
- 140 γρ καστανή ζάχαρη
- 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 150 γρ Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
- 1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- 220 γρ αλεύρι μαλακό
- 1 κγ μπέικιν πάουντερ
- ½ κγ αλάτι
- 90 γρ κουβερτούρα χοντροκομμένη
Για το γαρνίρισμα:
- παγωτό
- λιωμένη σοκολάτα
- λιωμένο Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι
Οδηγίες
- Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο να μαλακώσει.
- Ρίχνω τη ζάχαρη και συνεχίζω.
- Προσθέτω το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι, το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Τα προσθέτω σταδιακά στο μείγμα του μίξερ, μέχρι να ενωθούν.
- Σε ένα βουτυρωμένο σκεύος (διαμέτρου 23 – 26 εκ) απλώνω τη μισή ποσότητα από το μείγμα.
- Ρίχνω τα μισά κομμάτια της κουβερτούρας και σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τοποθετώ από πάνω τα άλλα μισά κομμάτια σοκολάτας και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 25 - 30 λεπτά.
- Όταν οι άκρες πάρουν χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
- Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω 2 – 3 λεπτά να κρυώσει.
- Σερβίρω με παγωτό στη μέση και γαρνίρω με λιωμένη σοκολάτα και Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι.
- Το μπισκότο είναι έτοιμο και μοιράζω κουτάλια!
- Τρώγεται από το σκεύος ή σερβίρεται σε μπολ.
* Η συνταγή είναι σε συνεργασία με την εταιρία Αφοί Χαΐτογλου.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 314kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 5g | Fat: 18g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 36mg | Sodium: 186mg | Potassium: 161mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 288IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 54mg | Iron: 2mg