Τραγανές ροδέλες κρεμμυδιών ψημένες στο φούρνο πιο ελαφριές από τις τηγανιτές το ίδιο όμως νόστιμες και γευστικές.
Τις συνοδεύουμε με διάφορες σάλτσες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για τη μπύρα μας.
Δημοφιλής στις ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία αλλά και σε κάποια μέρη της Ασίας.
Τις συνοδεύουμε με διάφορες σάλτσες ως ορεκτικό ή συνοδευτικό για τη μπύρα μας.
Δημοφιλής στις ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία αλλά και σε κάποια μέρη της Ασίας.
Υλικά
- 2 κρεμμύδια
- 1 μεγάλο αυγό
- 120 ml γάλα
- 65 γρ αλεύρι
- ½ κγ αλάτι
- ¼ κγ πιπέρι
- ½ κγ γλυκιά πάπρικα
- 40 γρ corn flakes
- 60 γρ φρυγανιά τριμμένη
Οδηγίες
- Καθαρίζω τα κρεμμύδια, τα κόβω κάθετα σε χοντρές ροδέλες πάχους 1 εκ περίπου και τις ξεχωρίζω μεταξύ τους (τις ξεκολλάω).
- Στο μπολ χτυπάω το αυγό. Προσθέτω το γάλα, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και ανακατεύω το μίγμα.
- Στο μούλτι θρυμματίζω τα corn flakes και τα ρίχνω σε μια πλαστική σακούλα. Βάζω και τι τριμμένη φρυγανιά και ανακινώ.
- Βουτάω κάθε ροδέλα κρεμμυδιού πρώτα στο κουρκούτι του αυγού κι έπειτα τη ρίχνω στην πλαστική σακούλα. Αφού κάνω την ίδια διαδικασία σε 4 ροδέλες, κλείνω και ανακινώ τη σακούλα καλά.
- Τοποθετώ κάθε ροδέλα πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί. Συνεχίζω όμοια με όλες τις ροδέλες.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 220*C για 13 – 15 λεπτά.
- Σερβίρω παρέα με κάποια σάλτσα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Calories: 211kcal | Carbohydrates: 38g | Protein: 7g | Fat: 3g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 44mg | Sodium: 505mg | Potassium: 199mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 410IU | Vitamin C: 6mg | Calcium: 80mg | Iron: 5mg