Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης

Διάσημοι και καλοκαιρινοί οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης τα σπάνε! Με τη γλύκα της νόστιμης ντομάτας του νησιού, λιώνουν στο στόμα και γίνονται στο λεπτό. Τραγανοί εξωτερικά, μαλακοί εσωτερικά. Αν δεν βρούμε ντομάτες Σαντορίνης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια pomodoro που είναι γλυκά είτε σφιχτές ντομάτες. Το τυρί – φέτα – είναι προαιρετικό για αυτούς τους κεφτέδες. Όταν φτιάχνεις συνταγή από το Paxxi στείλε την φωτογραφία της στο Facebook ή στο Instagram με hashtag #paxxi_fans και μπορεί να τη δεις στα stories μας!
Εκτύπωση Συνταγής
0 from 0 votes
Χρόνος Προετοιμασίας15 Λεπ.
Χρόνος Μαγειρέματος30 Λεπ.
Συνολικός Χρόνος45 Λεπ.
Πιάτο: Main Course
Μερίδες: 26 Κομμάτια
Θερμίδες: 53kcal

Συστατικά

  • 500 γρ ντομάτες Σαντορίνης ή pomodoro σε κυβάκια
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ½ κγ φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ½ κγ φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ½ κγ ρίγανη
  • ½ κγ αλάτι
  • ¼ κγ πιπέρι
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 255 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για τηγάνισμα
  • 80 γρ φέτα σε κυβάκια προαιρετικά

Οδηγίες

  • Σε ένα μπολ βάζω όλα τα υλικά, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα, τα αρωματικά το δυόσμο, το βασιλικό και τη ρίγανη, τα καρυκεύματα αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ανακατεύω καλά και ενσωματώνω τα αυγά στο μείγμα.
  • Τέλος ρίχνω το αλεύρι σταδιακά δημιουργώντας ένα σφιχτό χυλό. Αν βάλω φέτα τώρα είναι η στιγμή να την προσθέσω στο μείγμα.
  • Βάζω στο τηγάνι 1,5 εκ σε ύψος ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε μέτρια- υψηλή ένταση.
  • Όταν ζεσταθεί καλά (πιάσει τη θερμοκρασία), ρίχνω 1 ΚΣ από το μείγμα στο τηγάνι πιέζοντας απαλά να ισιώσει με τη ράχη του κουταλιού. Συνεχίζω προσθέτοντας κι άλλους ντοματοκεφτέδες ανάλογα πόσους χωράει το τηγάνι (αφήνω κάποιο χώρο ανάμεσα να μην κολλήσουν).
  • Μόλις πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά τους γυρίζω κι από την άλλη, συνολικά χρειάζονται περίπου 7 λεπτά.
  • Τους βγάζω σε απορροφητικό χαρτί και συνεχίζω με τους υπόλοιπους.
  • Τους σερβίρω ζεστούς ή κρύους.

ΤΙΠ:

  • Τις ντομάτες τις κόβω τελευταία στιγμή για να μην κατεβάσουν τα υγρά τους μέχρι να τις χρησιμοποιήσω.
  • Τσεκάρω τη θερμοκρασία στο τηγάνι με ένα ντοματοκεφτέ πρώτα ώστε ούτε να μαυρίσει (είναι μεγαλύτερη η θερμοκρασία) ούτε να μην τσιγαρίζει το λάδι (ώστε να απορροφήσουν πολύ χωρίς να χρειάζεται).

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ!

Διατροφικά Στοιχεία

Calories: 53kcal | Carbohydrates: 9g | Protein: 2g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 15mg | Sodium: 85mg | Potassium: 66mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 195IU | Vitamin C: 2.9mg | Calcium: 21mg | Iron: 0.6mg